Ga je weer aan het werk na een vakantie? Zijn de scholen weer begonnen? Wij helpen je met tips & recepten voor meer focus, motivatie en energie.


Welke oliën helpen om te focussen?

Voor meer focus heb je een olie nodig die stimuleert en oppept. Etherische oliën met een hoog gehalte aan ketonen en cineol zorgen voor een stimulerend effect en brengen energie naar het hoofd. Als je wilt studeren, geconcentreerd wilt werken en je hoofd erbij moet houden, kunnen een aantal oliën behulpzaam zijn.


10 oliën voor meer focus

Recepten voor in de aroma diffuser

  • 6 druppels citroen en 3 druppels rozemarijn
  • 8 druppels citroen en 2 druppel pepermunt
  • 5 druppels kajeput en 5 druppels citroen
  • 4 druppels rozemarijn, 2 druppel pepermunt en 2 druppel eucalyptus
  • Of kies voor de Chi mixen: Energize of Citrusmix

Tip! Wil je de oliën de hele dag bij je houden voor meer focus? Doe ze dan in de Aroma Inhaler!


Student?

Examen tip van Chi: verdamp essentiële oliën tijdens het studeren! Je koppelt namelijk deze geur aan je herinnering. Daarnaast is het sowieso goed om tijdens een examen de zintuigen te stimuleren met geuren! Amerikaanse wetenschappers hebben in een grote studie (met meer dan 6000 secretaressen) aangetoond dat de geur van citroenolie het aantal schrijffouten met meer dan 50% kan laten dalen.


Workaholic?

Op het werk kun je je extra concentreren met een aantal focus oliën (zie hierboven). Na een drukke dag op het werk of op school, is niets zo fijn (en belangrijk) als een beetje ontspanning. Want ontspanning geeft weer nieuwe energie voor de volgende dag. Hoe kan aromatherapie je helpen om te ontspannen en lekker te slapen? Dit is één van de meest gestelde vragen. Ons antwoord is: dat is helemaal aan jou! Van een aantal oliën is een ontspannende werking bewezen, zoals lavendel en bergamot. Het belangrijkste is echter dat jij een geur lekker vindt ruiken, want alleen dan zal deze ontspannend voor je werken!


In de file?

Als je met de auto weer naar je werk gaat, is het belangrijk om onderweg je hoofd erbij te houden. Pepermunt is een fijne olie om dan regelmatig aan te ruiken. Dit kan met de Aroma Inhaler of door simpelweg een paar druppeltjes op de automat te druppelen!


Moeite met opstaan?

Wanneer je opstartproblemen hebt is rozemarijn een goede keus. Rozemarijn is namelijk een echte ochtendolie voor mensen die moeilijker op gang komen! Doe een paar druppels in de verdamper, in de inhaler voor onderweg of maak een stimulerende huidolie voor in de ochtend.

Ook is het is een aanrader om de dag te beginnen met spirulina. Zo neem je bij je ontbijt al meer dan 80 voedingsstoffen extra in, die van nature in dit algje voorkomen. Spirulina is ook geschikt voor kinderen en een veelzijdig voedingssupplement wat bijdraagt bij aan extra energie bij vermoeidheid!

Vul het ontbijt aan met deze pure voeding voor een goed begin van de dag! Je kunt ook spirulinapoeder oplossen in een beetje sap of gebruiken in een smoothie. Check hier 3 smoothie recepten.


Kids?

Kom op natuurlijke wijze weer terug in het ritme met de kids! Steeds meer worden er essentiële oliën gebruik op school in de klas. De favoriete geur van veel kinderen is mandarijn. Deze olie wordt ook veel gebruikt door moeders met een druk gezin. Mandarijn geeft een geborgen gevoel, frist je op en maakt je vrolijk! Of kies voor de Happiness mix olie waar mandarijn een belangrijk onderdeel van is.

Zorg ook voor een gezonde lunchbox om mee naar school te nemen. Wat dacht je van spirulina pannenkoekjes met fruit, gezonde spirulina koekjes en een spirulina smoothie? Je kunt dit groene algje makkelijk toevoegen aan een gerechtje en zo neem je meteen 80+ voedingsstoffen extra in.