Advies & Aromatherapie opleiding

Aromatherapie opleiding, cursussen en kennisbank

Meer leren over aromatherapie, etherische oliën en natuurlijke huidverzorging? Wil je professioneel werken met de helende kracht van geuren en aromatherapeut worden? 

Wij werken samen met aromatherapeut Drs. Harmen Rijpkema en schoonheidsspecialiste en aromatherapeut Ellen Wagenaar. Drs. Harmen Rijpkema heeft met Stichting Aromatherapie een kennisbank opgezet. Ellen Wagenaar verzorgt met haar opleidingscentrum Stichting Wellness & Aromatherapie een groot aanbod van cursussen, workshops en opleidingen voor professionals. Volg de geaccrediteerde opleiding aromatherapie en word aromatherapeut. 

Bezoek het opleidingscentrum: Stichting Wellness en Aromatherapie

Bezoek de kennisbank: Stichting Aromatherapie

Online aromatherapie cursus met certificaat

Kennis is een belangrijke pijler van Chi. Daarom hebben we een online thuiscursus aromatherapie ontwikkeld. Stap in de wereld van aromatherapie en meld je aan voor de training:  'Starten met Aromatherapie'. In de lesstof leer je de basics van aromatherapie en de werking van etherische oliën. Bij deze training ontvang je een startpakket met essentiële oliën, waardoor je gelijk aan de slag kunt gaan met onze producten. Aan het einde van de training kun je een certificaat behalen.
Wil je een voorproefje? Volg dan eerst de gratis training Aromatherapie!

Ga naar de gratis training Aromatherapie

Ga naar de online training 'Starten met Aromatherapie'

Advies & kennis over etherische oliën

Sinds 1979 is Chi Natural Life gespecialiseerd in aromatherapie en proberen wij je als klant zo goed mogelijk te adviseren over natuurlijke gezondheidszorg voor lichaam en geest. Vanwege de huidige Nederlandse en Europese wet- en regelgeving is het helaas niet toegestaan je vanuit Chi uitgebreid te informeren over de werking van onze producten en waar je deze precies voor kunt inzetten. Daarom zijn wij sinds 1982 verbonden met Stichting Sango, waar je uitgebreide en onafhankelijke informatie kunt vinden over aromatherapie. Sango staat voor Stichting Aromatherapie en Natuurlijke Gezondheidszorg Ontwikkeling. Deze stichting geeft educatieve boeken uit op dit gebied (waaronder het Aromecum) en stimuleert het onderwijs van professionele aromatherapie en natuurlijke gezondheidszorg. Dit kan zijn in de vorm van lezingen, workshops en congressen, maar ook in het ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek, het verzamelen van empirische gegevens, het ter beschikking stellen van materialen voor deze onderzoeken en het uitgeven van boeken over deze onderwerpen.
Ga naar de kennisbank van stichting Sango en gebruik de zoekbalk om snel te vinden wat je zoekt!

Via onze webshop kun je alles lezen over de tips & tricks van onze producten, achtergrondinfo, de Chi kwaliteit en eventuele goedgekeurde gezondheidsclaims. Mocht je de door jou gewenste informatie niet vinden op deze website chi.nl en ook niet op de door ons geadviseerde website: www.stichtingaromatherapie.nl dan kun je ons altijd per mail bereiken op [email protected] met jouw vraag.

(Voorlopig) toegestane gezondheidsclaims

Bij een aantal van onze producten vind je een kopje met de titel: ’voorlopig toegestane gezondheidsclaims’. Dit zijn de aanprijzingen die wél toegestaan zijn bij het reclame maken voor het betreffende product.

Voorheen mocht een leverancier van gezondheidsproducten alle eigenschappen van een producten aanprijzen, mits daar een onderbouwing voor was. Met de nieuwe claimsverordening is dit helaas niet meer toegestaan. Een claim is elke boodschap of aanduiding waarmee de indruk gewekt of geïmpliceerd wordt dat een levensmiddel bepaalde eigenschappen heeft. De claimsverordening heeft tot doel om een hoog beschermingsniveau voor de consument te waarborgen. De claims inzake levensmiddelen moeten voor de consument begrijpelijk zijn en alle stoffen waarvoor een claim wordt gedaan moeten een (wetenschappelijk) bewezen heilzaam nutritioneel of fysiologisch effect hebben.  Deze richtlijn bevat een algemeen verbod op informatie waarin aan levensmiddelen een geneeskrachtige werking wordt toegeschreven (medische claims worden gebruikt). Elke bewering en/of uiting die aan levensmiddelen eigenschappen toeschrijft inzake het voorkómen, behandelen of genezen van een menselijke ziekte of toespelingen maakt op dergelijke eigenschappen is niet toegestaan.

Binnen de claimswetgeving is er ook nog een aparte categorie voor kruiden en andere plantaardige preparaten (de zogenaamde ‘botanicals’). De EFSA – een instituut van de Europese Commissie die claims beoordeelt en controleert - heeft nog geen beslissing genomen over hoe de ingediende gezondheidsclaims voor dit type nutriënten beoordeeld dienen te worden. Tot de definitieve beoordeling door de EFSA heeft plaatsgevonden zal het nog mogelijk zijn om onder bepaalde voorwaarden gebruik te maken van ingediende maar nog niet goedgekeurde gezondheidsclaims voor kruidenpreparaten (de zogenaamde ‘on-hold claims’). Deze worden in aangeduid als ‘(voorlopig) toegestane gezondheidsclaims’.

Bijvoorbeeld van eucalyptusolie (of algemener stellen: ‘houtoliën’) is algemeen bekend dat deze helpt bij verkoudheid, hier is zelfs onderzoek naar gedaan. Toch mogen wij als bedrijf het woord ‘verkoudheid’, ‘hoest’ of ‘keelpijn’ niet gebruiken. Daarom vind je bij onze producten on hold claims zoals ‘adem vrij’.

Ga naar de kennisbank van stichting Sango en gebruik de zoekbalk om snel te vinden wat je zoekt over aromatherapie.

Wil je meer weten over voedingssupplementen, ga dan naar deze kennisbank: https://www.ivg-info.nl/