Biologische etherische oliën
Onze biologische essentiële oliën zijn SKAL gecertificeerd. Deze oliën zijn bijzonder geschikt voor gebruik in de keuken. Je kunt ze druppelsgewijs aan gerechten toevoegen. Met een paar simpele spelregels en een beetje creativiteit zijn de mogelijkheden eindeloos!
Koken met Chi
Bij etherische oliën denken de meeste mensen aan verdamping en ontspanning, maar wist je dat biologische etherische oliën zelfs toegestane smaakstoffen zijn in de voedingsindustrie? Onze biologische essentiële oliën zijn bijzonder geschikt voor gebruik in de keuken. Van voorgerecht tot salade, van gebak tot smoothie of voor het gebruik in een basis van olijfolie of zonnebloempitolie!
De geur en smaak van een etherische olie is puur en intens: het verschil tussen bijvoorbeeld verse sinaasappelolie en de verse rasp is bijna niet te ruiken. In tegenstelling tot gedroogde kruiden houden zuivere etherische oliën hun specifieke geur, smaak en ‘Chi’: de levensenergie van de bloem of plant. Met een paar simpele spelregels en een beetje creativiteit zijn de mogelijkheden eindeloos. Je leest het in ons gratis kookboekje ‘Natuurlijk bakt Chi’!
Biologische kwaliteit
Het verschil tussen een niet-biologische (gecultiveerd of uit het wild verzameld) en biologische essentiële olie is enkel en alleen de biologische SKAL-certificering rondom het product. SKAL is een onafhankelijke door de Nederlandse overheid gecertificeerde organisatie. De toepassingen en werking van een biologische, cultivar en wild kwaliteit zijn gelijk echter adviseren wij juist alleen deze biologische variant te gebruiken in de keuken!
Chi kwaliteit sinds 1979
Over de hele wereld groeien op dit moment de bloemen, kruiden, planten en bomen die ons de kostbare etherische olie geven. We werken alleen met de meest recente oogsten van de hoogste kwaliteit, direct van de boer of producent, die vaak en wanneer mogelijk van biologische kwaliteit zijn. Ontdek hier meer dan 70 biologische etherische oliën!