Spirulina is een blauwgroen spiraalvormig algje. Algen zijn microscopisch kleine plantjes, die al miljoenen jaren aan de basis van de voedselketen staan. Spirulina is een oeroud zoutwateralgje dat al bekend was bij de Azteken, Tolteken en een aantal natuurvolken in Afrika zoals de Kanembu in Tsjaad. Er zijn al vele termen gebruikt om spirulina te omschrijven: het groene goud en zelfs beautyfood. Spirulina heeft een donkere blauwgroene kleur, dankzij het schitterende blauwe polypeptide genaamd fycocyanine. Fycocyanine is een van de fytonutriënten in spirulina. De groene kleur is afkomstig van het chlorofyl!

Spirulina is een bijzonder voedingssupplement: dit algje is door de natuur zelf samengesteld met meer dan 80 voedingsstoffen, zonder enige toevoeging! Spirulina helpt je om de dag goed te beginnen!


6 redenen om Chi Bio Spirulina dagelijks te gebruiken:

Spirulina kan het gebrek aan energie helpen verminderen*

Dit blauwgroene algje draagt bij aan fitheid. Daardoor kan spirulina je helpen om vermoeidheid te verminderen. Spirulina draag op deze manier bij aan het ondersteunen van de vitaliteit. Voel je fit!

Spirulina ondersteunt het immuunsysteem*

Spirulina draagt bij aan het ondersteunen van de vitaliteit. Ook draagt spirulina bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.

Spirulina helpt je te beschermen tegen ouderdomsverschijnselen.*

Spirulina bevat van nature antioxidanten die het lichaam helpen te beschermen tegen de gevolgen van oxidatieve schade en bij veroudering door vrije radicalen. Daardoor vermindert dit algje de zichtbare tekenen van het ouder worden, helpt het bij het behouden van gezonde cellen en ondersteunt spirulina de vitaliteit. Kortom, spirulina helpt je zowel inwendig als uitwendig te beschermen tegen ouderdomsverschijnselen.

Spirulina helpt bij afslanken*

Spirulina is pure voeding en ondersteunt het verzadigingsgevoel. Zo draagt dit algje bij tot een vol gevoel en helpt het bij het behouden van een normaal gewicht.

Spirulina ondersteunt een vegetarisch en veganistisch dieet

Spirulina bestaat voor 56 tot 69% uit plantaardige eiwitten. Plantaardige eiwitten worden beter en sneller in het lichaam opgenomen dan de eiwitten uit vlees.

Spirulina ondersteunt (top)sporters

Spirulina kan veilig gebruikt worden door topsporters voor het ondersteunen van prestaties, want spirulina geeft meer energie*. Alle batches van de Chi Bio Spirulina tabletten voldoen aan de normen van het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport NZVT en zijn getest op de afwezigheid van doping gerelateerde stoffen. Voor meer informatie zie: antidoping.nl/NZVT.


Hoogwaardige Chi kwaliteit

Chi Bio Spirulina bestaat van nature uit 80+ (!) voedingsstoffen:

  • Complete eiwitten (+/- 60%): alle 9 essentiële aminozuren
  • Natuurlijke pigmenten o.a. betacaroteen, xanthophylleen, phycocyanine en chlorofyl
  • Vitaminen: Vitamine A (betacaroteen), Vitamine B12 en K
  • Enzymen
  • De antioxidant superoxidedismutase (SOD)

Op de Chi blog vind je allerlei heerlijke recepten met spirulina: van smoothie tot pannenkoekjes.


Disclaimer: Dit product is een voedingssupplement. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.
* = Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie