Aromatherapie

De mogelijkheden met essentiële oliën zijn eindeloos: daarom hebben we hier een aantal tips & tricks voor je verzameld.

    Aromatherapie en Drs. Harmen Rijpkema
    Aromatherapie en Drs. Harmen Rijpkema
    Drs. Harmen Rijpkema is medisch antropoloog, aromatherapeut en auteur van vele artikelen en diverse boeken over aromatherapie. In deze blog vertellen we meer over de gebundelde kennis van Harmen: namelijk zijn vier boeken en de online cursus.
    Top 3 mix oliën
    Top 3 mix oliën
    Wist je dat wanneer je de krachten van verschillende essentiële oliën combineert, de werking soms nóg krachtiger wordt? Dit noemen we een synergie.
    DIY: Natuurlijke schoonmaaktips
    DIY: Natuurlijke schoonmaaktips
    Schoonmaken met essentiële oliën heeft het voordeel dat het lekker, natuurlijk en fris ruikt. Het heeft ook meteen een effect op je stemming en geeft een fijne sfeer in huis. Een handige tip is om een paar druppels essentiële olie tijdens het stofzuigen, afnemen of dweilen te gebruiken. In de stofzuiger kan de essentiële olie rechtstreeks op de stofzuigerzak of filter gedruppeld worden. Voor het afnemen en dweilen worden de essentiële olie aan sopjes of in een fles met natuurlijke allesreiniger of zeep toegevoegd. De meest geschikte oliën om aan zeep toe te voegen zijn: lemongrass, litsea, sinaasappel, mandarijn, grapefruit en bergamot voor een frisse geur.
    Chi Wintertips
    Chi Wintertips
    In de winter krijgen veel mensen te maken met een aantal typische winterse ongemakken. Ook is de winter dé tijd om de lucht in huis te zuiveren en te voorzien van een lekkere geur. In deze blog een aantal tips & tricks op een rij.
    Houd je weerstand op peil
    Houd je weerstand op peil
    Omdat wij veel vragen krijgen over de natuurlijke mogelijkheden om de weerstand op peil te houden en over persoonlijke verzorging met Chi producten, zetten wij in deze blog een aantal zaken op een rij.
    Wat is een CO2-extract?
    Wat is een CO2-extract?
    In het Chi assortiment vind je steeds meer CO2-extracten. Wat zijn dit voor oliën en waarom zou je hiervoor kiezen?
    Chi gaat voor Bio!
    Chi gaat voor Bio!
    Zijn er over 10 jaar geen insecten meer?  Uit een grootschalig onderzoek in het vakblad Science blijkt dat het aantal insecten wereldwijd met...
    Koken met etherische oliën
    Koken met etherische oliën
    Wist je dat etherische oliën toegestane smaakstoffen zijn in de voedingsindustrie? Onze biologische essentiële oliën zijn bijzonder geschikt voor gebruik...
    Houdbaarheid van essentiële oliën
    Houdbaarheid van essentiële oliën
    Essentiële oliën kunnen over het algemeen aardig wat hebben, omdat ze van zichzelf al een sterk antiseptische werking hebben. Bacteriën...
    Soorten etherische olie
    Soorten etherische olie
    Bij Chi Natural Life bieden we verschillende soorten etherische olie aan: gedestilleerd, een absolue, een attar en een CO2 extract. Hoe zit dat nu eigenlijk? In deze blog leggen we het uit!
23 producten
Pagina