Omdat wij veel vragen krijgen over de natuurlijke mogelijkheden om de weerstand op peil te houden en over persoonlijke verzorging met Chi producten, zetten wij in deze blog een aantal zaken op een rij.


Eerste advies

Wij geven geen medisch advies, deze blog is bedoeld om meer tips te geven over het gebruik van de Chi producten en om onze kennis te delen. Als je ziek bent of aanhoudende klachten hebt en/of medicijnen gebruikt, neem dan contact op met de (huis)arts. Om het immuunsysteem te ondersteunen zijn de belangrijkste zaken natuurlijk een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl in combinatie met voldoende beweging.


Persoonlijke hygiëne

Uiteraard is het belangrijk om altijd de handen goed wassen met zeep (20 seconden lang en ook tussen de vingers) en houd minimaal 1,5 meter afstand tot mensen.


Tips met Chi producten

Je hebt als regelmatige klant van Chi natuurlijk allerlei producten al in huis. Daarom voor jou een aantal aanvullende tips met het Chi assortiment:

1) Was je handen met de Tea Tree Foam Wash! De essentiële oliën van tea tree, lavendel, eucalyptus en niaouli dragen bij aan een heerlijke geur en schone handen.

2) Als je alleen Tea Tree olie bij de hand hebt, kun je een druppel over je handen verdelen om zo snel de handen te reinigen. Het is ook mogelijk om aan de Aloë Vera Cooling Gel 2 druppels tea tree olie toe te voegen wanneer je hiermee de handen verzorgt. Voeg op 100 gram Aloë Vera Gel 50 druppels tea tree olie toe. Wel goed schudden voor gebruik!

3) Wanneer je veel zeep en/of handgels op basis van alcohol gebruikt, kunnen de handen uitdrogen. Onze tip is om dan de Tea Tree Balsem te gaan gebruiken, dit verzorgt de handen en werkt tegelijkertijd reinigend. Ook bij een rode en schrale huid in te zetten.

4) Mocht je even geen zeep bij de hand hebben om de handen goed te reinigen gebruik dan één van de Chi airsprays! Ze zijn in principe allemaal geschikt om de handen snel te reinigen door de combi van essentiële oliën en biologische alcohol. Speciaal geschikt is wel de Eerste Hulp Tea Tree en Lavendel spray!

5) Deze Airsprays zijn natuurlijk ook geschikt om snel elke ruimte te voorzien van frisse lucht. Dus spray daar waar je het nodig vindt. Denk ook om de auto: spray 2 x op de automatten en je hebt deze kleine ruimte prima verfrist.

6) Probeer in huis (en eventueel op de slaapkamer) pure essentiële oliën te verdampen via ultrasone verdampers; kies vooral voor Tea Tree, Davos, tijm maar ook ravintsara, bergamot, citroen en pepermunt. Voor onderweg kun je deze oliën met je meenemen in de Aroma Inhaler.


Essentiële oliën  

Verdamping van essentiële oliën kunnen bijdragen aan het reinigen van de lucht in het algemeen. Het lijkt logisch om essentiële olie te verdampen en buitenshuis en op het werk een inhaler te gebruiken met bijvoorbeeld tea tree, eucalyptus en/of pepermunt.

Essentiële oliën kunnen bijdragen aan een frisse lucht in de ruimte en gezonde luchtwegen (o.a. Davos, tea tree, eucalyptus, ravintsara, kajeput, niaouli en mirte).

Essentiële oliën passen wel goed bij innerlijke onrust. Lavendel in combinatie met een citrus zoals mandarijn (Lavinchi Relaxolie), bergamot of sinaasappel brengt meer rust en ontspanning. Ontspanning en beter slapen zorgen er indirect voor dat je je beter kunt gaan voelen. Kies dus vooral voor een geur waar je blij van wordt!


De afweer van het lichaam ondersteunen

Het is niet alleen nu, maar altijd belangrijk om jouw weerstand op peil te houden: voedzaam eten, voldoende slaap en rust zijn natuurlijk de belangrijkste zaken. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Ter ondersteuning kunnen wij wel de voedingssupplementen spirulina en vitamine C adviseren. 


Spirulina ondersteunt het immuunsysteem

Dit algje behoort tot de rijkste natuurlijke vitaminen- en mineralenbronnen ter wereld. Daarmee is spirulina het meest complete natuurlijke voedingssupplement dat er bestaat. Spirulina is in feite een natuurlijke geconcentreerde vorm van voedingsstoffen. Alle noodzakelijke voedingsstoffen zijn in Spirulina aanwezig, behalve vitamine C. Weinig stoffen in de natuur zijn zo compleet opgebouwd zijn en ook nog zo direct beschikbaar qua verwerking door het menselijk lichaam. Met een mooie term samengevat: de biobeschikbaarheid (bioavailability) van spirulina is uitzonderlijk en zorgt dus voor een goede opname van de inhoudstoffen. Iedereen zou de dag moeten beginnen met deze pure voeding. 

Spirulina is van nature een rijke bron van o.a. eiwitten, aminozuren, fytonutriënten, ijzer, antioxidanten en B-vitaminen. Spirulina draagt bij aan het ondersteunen van de vitaliteit, kan vermoeidheid helpen verminderen en draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade. 


Vitamine C ondersteunt de afweer van het lichaam

Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem en geeft extra weerstand bij lichamelijke inspanning. Deskundige op het gebied van natuurlijke gezondheid Geert Verhelst: “Dat vitamine C belangrijk is voor het bevorderen van ons afweersysteem, is algemeen bekend. (…) Vitamine C is vooral efficiënt als ze begeleid wordt door de zogenaamde ‘bioflavonoïden’. Deze combinatie vinden we van nature uiteraard vooral in verse groenten en fruit, zoals steeds de absolute basis voor een gezonde voeding. Toppers aan vitamine C en begeleidende flavonoïden zijn: alle verse bladgroenten, peterselie, tuinkers, paprika’s, aardbeien, zwarte bessen, cranberries, druiven… Bijna iedereen is op de hoogte dat we volop groenten moeten consumeren voor een sterke weerstand, alleen wordt dat advies in de praktijk niet genoeg uitgevoerd. Bovendien is dat niet alleen omwille van de vitamine C en bioflavonoïden dat groenten de weerstand ondersteunen: ze kunnen ook zeer interessante zwavelverbindingen bevatten die de afweer ondersteunen. We denken hierbij vooral aan de uienfamilie met ui, knoflook, bieslook, daslook en prei en aan de kolenfamilie met broccoli, boerenkool, palmkool, savooikool, witte kool, waterkers, raap, koolraap, radijzen, rammenas en mierikswortel.”

Iedereen kent de rol van vitamine C voor het ondersteunen van het immuunsysteem en het bijdragen aan een normale energiestofwisseling. Maar vitamine C is ook de belangrijkste vitamine voor het bijdragen aan de vorming van collageen, waardoor ze een goede conditie van bloedvaten, botten, kraakbeen, huid, tandvlees en tanden ondersteunt. Reken daarbij de positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel en je begrijpt waarom het zo belangrijk is verse groenten en fruit en te consumeren. Vitamine C Platinum bevat 1 gram vitamine C in synergie met bioflavonoïden (uit rozenbottelextract en sinaasappelextract), die de opname en werking van vitamine C bevorderen.Disclaimer

Een aantal genoemde producten zijn een voedingssupplement. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Deze site is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Alle informatie die Chi via het internet verspreidt is met zorg samengesteld. Chi zal alles doen wat redelijkerwijs binnen haar vermogen ligt om op deze website actuele en accurate informatie te verschaffen. Aan de inhoud van deze informatie kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Chi aanvaardt evenmin aansprakelijkheid voortvloeiende uit onjuiste informatie of anderszins. Noch de auteur, noch Chi stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van onjuistheden en/of onvolledigheden, of vermeende adviezen. Niets van deze website mag openbaar worden gemaakt in enige vorm of op enige wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Chi. Als je ziek bent en/of medicijnen gebruikt, neem dan contact op met uw (huis)arts. Wij geven geen medisch advies, deze blog is bedoeld om meer tips te geven over het gebruik van de Chi producten en om onze kennis te delen.