Duurzaam denken zit verweven in alles wat we doen. We geven zoveel mogelijk terug aan de natuur, werken samen met kwetsbare groepen in de samenleving en sponsoren handmassages voor eenzame ouderen. Een aantal projecten en samenwerkingen vind je in deze blog op een rij.


De zorg

Chi heeft al jarenlang een bijzondere band met de zorg. Al sinds 1999 sponsoren wij een deel van de winst aan samenwerkingspartners in de zorg en aan het verder ontwikkelen of bevorderen van een natuurlijke gezondheid. Zo sponsoren wij de verwenzorg in het Erasmus MC, geven onze Aromasseurs handmassages aan eenzame ouderen, worden onze geurblokjes gemaakt door mensen met een beperking en schenken we regelmatig essentiële oliën en aromadiffusers aan zorginstellingen. Ook sponsoren we proefopstellingen in de zorg voor sfeer en geurbeïnvloeding en in het verleden studies naar massage van prematuur geboren kinderen.


Aromasseurs Doing Good

Wist je dat meer dan één miljoen mensen in Nederland zich erg eenzaam voelt? Daarom zijn wij 14 maart 2018 begonnen met het project: “Aromasseurs, Doing Good”! Samen met onze professionals willen we een bijdrage leveren aan mensen die heel blij zouden zijn met aandacht en contact. Met de Aromasseurs hopen wij samen bij te dragen aan het oplossen van een groot maatschappelijk probleem. Dit doen we door met verschillende teams van Aromasseurs door heel Nederland handmassages te gaan geven.

De huid is ons grootste orgaan en dus ons meest omvangrijke zintuig. Lichamelijk contact behoort tot onze primaire levensbehoeften. Aanraking is fundamenteel voor de kwaliteit van het leven. Eenzame mensen ervaren dit nooit of nauwelijks meer met als gevolg dat veel mensen zich nog eenzamer voelen. Massage is een doeltreffende manier om zowel de psychische als lichamelijke gezondheid te bevorderen. Daarnaast is een handmassage een laagdrempelige manier van aanraken én van contact maken.

Chi sponsort de massageolie aan professionals die vrijwillig handmassages willen geven aan deze eenzame ouderen. Via het project Aromasseurs Doing Good heeft Chi een landelijk netwerk van Aromasseurs en zorginstellingen uitgerold. Er zijn al meer dan 300 Aromasseurs actief en meer dan 16.000 handmassages gegeven! Meer weten?  www.aromasseurs.nl


Geurblokjes 

Wist je dat de Chi geurblokjes al sinds 2000 worden gemaakt door een partner van Chi? Stichting Amarant Tilburg is de grootste specialist in Midden-Brabant voor het werken en wonen van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Voorheen heette deze afdeling ‘Blokven’, vandaar de term ‘geurblokjes’. 

Ook werkten 10 jaar lang tussen de 6 en 8 mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking van Amarant onder begeleiding van 2 Amarantspecialisten bij Chi Natural Life op de productie afdeling.

De geurblokjes worden met de hand gemaakt: elk exemplaar is dus uniek! Chi geurblokjes zijn gemaakt van gebakken klei. Het bovenstuk is poreus en absorbeert gemakkelijk de gedruppelde etherische olie. Daarna wordt de geur ongeveer 1 tot 2 vierkante meter verspreid. Het aromasteentje is dus ideaal op het nachtkastje, in de auto, naast de pc en overal waar je een fijne sfeer wil creëren! 


Verwenzorg in het Erasmus MC 

Chi is sponsor van de verwenzorg in het Erasmus MC Kanker Instituut sinds 2019. Door middel van schoonheidsbehandelingen en massages kunnen negatieve ervaringen van de ziekte enigszins op de achtergrond gezet worden. Daarom sponsoren wij de verwenzorg in de vorm van schoonheidsspecialisten die aan bed mensen een behandeling geven. Ook zijn er Aromasseurs actief op deze afdeling, zij geven vrijwillig ook nog eens handmassages aan deze mensen. 

Het leven van een kankerpatiënt of naaste kan helemaal op zijn kop komen te staan. Een prettige gelaatsbehandeling of een zachte hand- of voetmassage kan het voor de patiënt net allemaal wat draaglijker maken. In het geval dat een patiënt opgenomen is in het ziekenhuis, kan naar wens een schoonheidsspecialiste aan bed langskomen voor een moment van ontspanning. 


Hospices

Al jaren doen wij schenkingen aan vele hospices in Nederland van ultrasone aromaverdampers en aroma’s om de huiselijk sfeer in hospices verder te verbeteren en de luchtkwaliteit te verhogen.


Bee good for Nature 

Dankzij de kracht van de natuur kunnen wij bij Chi prachtige producten voor onze gezondheid ontwikkelen. We krijgen veel van de natuur en daarom willen we graag iets terug doen, oftewel: Bee good for nature!

In 2020 hebben we in de lente bij iedere bestelling een cadeautje gegeven: plantenzaadjes voor de bijen! Een wilde bloemen mix, zonnebloem, calendula, basilicum, oregano en borage. De vijf planten zijn ook allemaal oliën die wij in ons assortiment hebben. Dit is dus de kans om de plant ook zelf te zien groeien en bloeien. De zaadjes van 2020 zijn uitverkocht, maar via de onderstaande link kun je alle info en tips vinden behorende bij de verschillende plantenzaadjes en deze campagne.

Lees meer over de campagne Bee Good for Nature


Sport

De wielrensters van NXT-G gaan voor Chi Bio Spirulina! Al 2 jaar sponsort Chi deze stichting die jonge talentvolle wielrensters tot 23 jaar opleidt. Ze worden ondersteund met het beste materiaal en een ervaren ploegleiding stoomt ze klaar voor de stap naar het allerhoogste niveau. Daar hoort natuurlijk goede sportvoeding bij, geschikt voor de topsport en dopingvrij gecertificeerd, daarom kiezen de rensters van NXT-G voor Chi Bio Spirulina! De mensen achter dit mooie project zijn Natascha den Ouden, voormalig profwielrenster, en Servais Knaven, welbekend als ploegleider van Ineos en voorheen Sky, de winnende ploegen van de Tour de France!
Lees hier meer over NXT-G Racing.