Wist je dat meer dan een miljoen mensen in Nederland zich erg eenzaam voelt? 

Daarom zijn wij sinds 2018 begonnen met het project: “Aromasseurs, Doing Good”! Samen met onze professionals willen we een bijdrage leveren aan mensen die heel blij zouden zijn met aandacht en contact. Met de Aromasseurs hopen wij samen bij te dragen aan het oplossen van een groot maatschappelijk probleem. Dit doen we door met verschillende teams van Aromasseurs door heel Nederland handmassages te gaan geven!  

Benieuwd naar hoe dit allemaal begon? Lees hier het hele verhaal!  

We zijn in twee jaar tijd ongelofelijk gegroeid en de cijfers liegen er niet om! Wat hebben onze Aromasseurs al veel mensen kunnen bereiken:  

16.825 handmassages gegeven! 

304 aromasseurs actief!  

Alhoewel het project nu tijdelijk stil ligt i.v.m. de coronapandemie en de maatregelen in de zorginstellingen, hopen wij dat we daarna snel weer aan de slag mogen gaan.  


Waardevolle ontmoetingen 

Onze Aromasseurs blijven in contact met elkaar en delen hun mooiste momenten:  

Aromasseur Netta aan het woord: “Er werd mij verteld dat er een euthanasie zou gaan plaatsvinden op de afdeling interne oncologie. De patiënt waar het om ging had nog een laatste wens voordat hij zou gaan overlijden: een handmassage krijgen. Hij had de ervaring eerder, met al zijn pijn, zo positief beleefd dat hij dit gevoel mee wilde nemen in zijn laatste uur.” 

Aromasseur Jolien aan het woord: “Het bezoek was op de dagopvang van een Woonzorgcentrum in Utrecht. De mevrouw woont sinds kort in het woonzorgcentrum en is dementerend. Ze is er nog erg mee bezig dat ze geen eigen huis heeft en in het wooncentrum verblijft. Er is zo weinig te doen zegt ze. Ze was erg blij dat ze mee naar de dagopvang mocht voor een handmassage. Ze was erg geïnteresseerd in de olie en koos voor de Roses. Ze liet zich graag aanraken en genoot volop. Intussen vertelde ze over haar leven van vroeger. Heel mooi de verhalen over haar als kind en het contact met haar vader na de scheiding met haar moeder. Wel lastig bleef dat ze me niet hoefde te betalen... maar ze kwam graag de volgende keer weer. Wat een mooie eerste ervaring voor mij als masseur.” 

Aromasseur Kiri vertelt over één van haar mooiste ervaringen: “Een mevrouw die steeds stiller en stiller werd tijdens de handmassage en uiteindelijk tranen in haar ogen had omdat ze het zo fijn vond om even aangeraakt te worden. Ze telt de dagen af tot ik kom.” 

Aromasseur Marian: “Ik mocht een dame masseren die eigenlijk niet durfde. Ze vond het heel eng, maar ze was toch nieuwsgierig. Ik vroeg: "Wat is de reden dat je het zo eng vindt?" Ze zei daarop: "Ik ben als kind nooit aangeraakt..." Dat raakte me diep...”   

Wil je prachtige ervaringen lezen? Neem dan een kijkje op onze Facebook pagina!


Een fijne geur in een eenzame periode 

Helaas is in deze tijd lichamelijk contact niet mogelijk en dat raakt ons diep. Het doet ons verdriet dat onze Aromasseurs juist nu geen handmassages kunnen geven, terwijl ouderen zich nu nog eenzamer voelen. We geven onze doelgroep nu een warme glimlach en dankzij Chi ook zoveel mogelijk zorginstellingen een aromadiffuser met essentiële olie! Zo kunnen de bewoners en het hardwerkende zorg personeel toch genieten van een heerlijke geur die tegelijkertijd zorgt voor een frisse lucht.  

We kregen zoveel lieve reacties op deze actie en veel van onze Aromasseurs hebben een verdamper mogen weggeven aan een zorginstelling naar keuze. We willen deze mooie momenten graag met je delen.  

Aromasseur Karin: ‘Ontzettend bedankt dat ik het Catharina Ziekenhuis afdeling Geriatrie mag blij maken met Dreams verdamper.’ 

Ook aan de zorginstelling “de Elf Ranken” in Barendrecht mochten we een aromadiffuser cadeau geven. “Chi - enorm bedankt. Door de Corona konden we helaas het cadeau niet persoonlijk overhandigen. De aromadiffuser is gelijk in gebruik genomen. De cliënten op de afdeling voor kortdurende zorg hebben een beauty ochtend aangeboden gekregen door de activiteitenbegleidster waarbij ook de ruimte gevuld werd door een heerlijke geur. 
De deelneemsters vonden het erg prettig. Een echt “Spa-moment”, het ruikt heerlijk, aldus de cliënten.” Dankzij Aromasseur Carolien. 

Aromasseur Kiri: “Vanmiddag samen met Aromasseur Karin de Reigershoeve in Heemskerk verrast met de gewonnen diffuser en oliën. Wat waren ze blij! En wat is het fijn om dit te mogen geven!  We kunnen niet wachten om weer te mogen masseren. Chi en Aromasseurs onwijs bedankt voor deze actie en mooie gift. Samen sterk!” 

Wil je meer weten over ons prachtige project? En zou je ook iets willen betekenen voor eenzame ouderen? Ben je een professional op gebied van zorg of het geven van massages? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & volg ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de kick-offs. Op deze avonden geven we je alle informatie over het project en hoe je ook Aromasseur kan worden!