Wat dacht je van een 100% natuurlijke massage geurend naar chocolade? Een chocolade parfum of scrub? Of de woonkamer die naar chocolade ruikt? Met dit cacao CO2 extract is het mogelijk! 

Cacao olie wordt door middel van CO2 extractie gewonnen uit de gefermenteerde en geroosterde zaden van de cacaoboom. De geur van dit cacao-extract is rijk en zacht: tegelijkertijd zoet en kenmerkend voor cacao. Je ruikt duidelijk chocolade in de geur. Cacao bevat cafeïne, theobromine en anti-oxidanten. De toepassing van cacao kan je stemming verbeteren, want bijna iedereen wordt vrolijk van de geur van chocolade! 

Door het hoge gehalte aan vetzuren is het een goed bestanddeel voor vochtinbrengende producten. Daarom delen we een aantal DIY recepten voor de huidverzorging in deze blog. 

Ook is cacao is zeer geschikt voor in een verdamper. Het geeft een gevoel van warmte door de aangename geur. Tegelijkertijd helpt deze geur om te focussen. De olie kan goed gecombineerd worden met o.a. vanille, koffie, mandarijn, kaneel en roos. 

Let op: het CO2 extract heeft een vaste vorm. Om cacao vloeibaar te maken, kun je deze au bain-marie verwarmen voor gebruik. Om de olie vloeibaar te houden meng je daarna de cacao in een vette plantolie voor gebruik op de huid. Voor in de verdamper meng je de olie met alcohol. 


Recepten: 

Huidolie Cacao-vanille geluk  


Chocolade en rozenparfum 

 
Bodyscrub 


Voor in de keuken

Los een paar druppels cacao co2 extract op in een theelepel plantolie en voeg het toe aan slagroom, cakebeslag, ijs of nagerechten voor een heerlijke geur- en smaakbeleving! 

Tip! Toegevoegd aan neutrale vloeibare zeep zorgt cacao dat er geen keukengeuren aan je handen blijven.