We hebben het waarschijnlijk allemaal al wel voorbij horen of zien komen, mascné: acne of irritaties veroorzaakt door het dragen van een mondmasker. Doordat de huid wordt afgedekt ontstaat er meer warmte en daarnaast wordt de huid sneller vochtig wat kan leiden tot een gedehydrateerde en ruwe huid, soms zelfs met onzuiverheden. Ondanks dat we de oorzaak van deze problemen niet aan kunnen pakken, kunnen we wel iets doen om het ongemak te verlichten en de huid te helpen:

Tip 1: Kies voor een mondmasker van ademend materiaal zoals bamboe of katoen. Een satijnen mondkapje kan een uitkomst zijn voor mensen die last van een acne uitbraak krijgen (bijvoorbeeld acne mechanica) door de wrijving van het mondmasker over de huid.


Tip 2: Was het mondmasker regelmatig om bacterievorming te voorkomen met drie druppels tea tree olie.


Tip 3: Vergeet natuurlijk niet om de huid regelmatig te reinigen, vooral na het dragen van een mondmasker. Twee keer per dag is de norm, zo houd je de huid schoon en fris. De Superskin Cleansing Oil geeft ook direct voeding aan de huid dankzij de veelzijdige plantoliën. 


Tip 4: Wil je de huid extra voeding en bescherming geven, kies dan voor de Calendula Repair Balm.


Tip 5: Merk je dat de huid snel vochtig wordt door het dragen van een mondmasker, breng dan voor het opzetten een dun laagje witte klei poeder op de huid rondom de mond aan. Dit werkt op dezelfde manier als talkpoeder bij baby’s: de klei neemt het overmatige vocht op en de huid kan zo goed blijven ademen. Natuurlijke witte klei sluit de huid niet af in tegenstelling tot talkpoeder.


Tip 6: Het kan helpen om tijdelijk zo min mogelijk make-up te gebruiken op de huid, of de standaard make-up de vervangen voor een meer ‘ademende’ variant zoals bijvoorbeeld een minerale poeder.


Tip 7: Probeer je huid gedurende de dag zo min mogelijk aan te raken om bacteriën op de huid geen kans te geven.


Tip 8: Voor een fris en schoon mondkapje is een airspray zeer geschikt! Spray op het mondkapje, twee minuten wachten en het resultaat is een heerlijk geurend mondmasker. Voor een verzachtend effect op de huid kun je ook kiezen voor de Rosewater Skinspray of elk ander hydrolaat.


Bekijk hier de video met onze tips! 

Meer tips met mondmaskers? Bekijk hier onze folder!