Er was eens een bisschop in Terni (Italië) met een prachtige bloementuin. Vele bewonderaars bezochten deze tuin bij het klooster waar hij verbleef. Deze man, Sint Valentinus, stond altijd klaar voor de armen, ouderen en kwetsbare mensen in de maatschappij. Na een ontmoeting gaf hij deze mensen een mooie bloem uit zijn tuin. Ook aan jonge stelletjes gaf hij een bloem als symbool voor de liefde. Rond het jaar 270 stierf Sint Valentinus in Rome, en wel op 14 februari: Valentijnsdag.


Bloem van de liefde

Het symbool voor de liefde is natuurlijk de roos! Sinds de oudheid heeft de kostbare en zoete roos al vele mensen verleid, meer dan welke bloem dan ook. Wij zijn helemaal weg van de roos, volgens ons is ze de koningin van de bloemen. Je vindt rozenolie of rozenwater in maar liefst 43 Chi producten. Voor 1 druppel rozenolie zijn meer dan 200 handgeplukte rozen nodig! Roos zorgt voor een subtiele parfumering en een luxe verzorging voor de huid.

Rozenwater daarentegen is een bijzondere stof die eigenschappen met rozenolie deelt, maar ook een subtiel eigen karakter heeft die niet met de olie te vergelijken is. Het rozenwater bevat de wateroplosbare delen van de bloem, terwijl de rozenolie de olie oplosbare bestanddelen bevat. Onze boer in Bulgarije destilleert zijn rozen speciaal voor het rozenwater: uit zo’n 1000 kilo rozen (alleen de bloemen) wordt ongeveer een 100.000 liter rozenwater geproduceerd. Het water van deze boer bevat een zeer hoog percentage bestandsdelen van de roos omdat hij het rozenhydrolaat, puur maakt voor het hydrolaat en er geen etherische olie uit onttrekt. Daarom heeft dit water een heerlijke, intense rozengeur. Deze geur van het rozenwater is bijna gelijk aan de bloem!

Rozenwater is een fantastisch en veelzijdig middel voor de huid. Het verkoelt, ontspant en verfrist je huid. Gebruik rozenwater in maskers, stoomapparaten en kompressen vanwege de geur en de effecten. Probeer ook eens een flinke scheut in het badwater om heerlijk te ontspannen en de huid te verwennen. Voeg het eens toe aan je zelfgemaakte taart of gebakjes. Ook een scheutje rozenwater in een glaasje water of thee is heerlijk!


Liefde voor de wereld

Duurzaamheid is in de huidige tijd haast een toverwoord. Het roept automatisch positieve associaties op met steeds de connotatie: respect en liefde voor de natuur en het milieu. Omdat het bij een bedrijf dat natuurproducten ontwikkelt zo vanzelfsprekend zou moeten zijn dat wij zo duurzaam mogelijk werken, vergeten we vaak te communiceren over ons beleid. Echter levert dit wel vragen op. We kregen de afgelopen jaren wel eens commentaar op 'die opvulchips’, ‘is dat wel nodig’? Op het moment dat we vervolgens melden dat we deze opvulchips al ruim 20 jaar gebruiken, dat ze 100% natuurlijk zijn, van graan zijn gemaakt en zo bij de GFT kunnen, dan zijn diezelfde klanten ineens heel enthousiast… Daarom willen wij toch graag delen wat we in de praktijk aan duurzaamheid en respect voor natuur en milieu doen. Wist je dat sinds 2018 maar liefst 55% van de door Chi mensen gereden km elektrisch is afgelegd? Je leest meer op de blog.


Liefde voor jezelf

Liefde voor de wereld en liefde voor een ander begint natuurlijk bij jezelf. Heb je onze tips voor een me-time moment al gelezen? Neem eens een extra tijd voor jezelf: lees een boek, neem een warm bad, verzorg jezelf met een heerlijke huidolie, kortom: ontspan! 


Liefde voor elkaar

Zoals Sint Valentinus voor kwetsbare ouderen klaar stond en ze een bloem gaf, doen onze Aromasseurs dit het hele jaar door! De huid is ons grootste orgaan en dus ons meest omvangrijke zintuig. Lichamelijk contact behoort tot onze primaire levensbehoeften. Aanraking is fundamenteel voor de kwaliteit van het leven. Eenzame mensen ervaren dit nooit of nauwelijks meer met als gevolg dat veel mensen zich nog eenzamer voelen. Massage is een doeltreffende manier om zowel de psychische als lichamelijke gezondheid te bevorderen. De meer dan 300 actieve Aromasseurs geven vrijwillig handmassages aan eenzame ouderen. Chi sponsort de Aromassage huidolie en per massage zijn dat wel honderden bloemen in de vorm van essentiële olie. Er zijn al meer dan 16.000 handmassages gegeven. We reizen door het hele land met de infoavond over het project. Ben jij professional en wil je meer weten? Volg het project op Facebook en check de website.


Liefde voor je partner

Je partner verwennen met een bos bloemen is traditioneel cadeau. Maar wat dacht je van een massageolie met wel honderden bloemen? Zo kun je nog veel langer van de geur blijven genieten! Geniet er vooral samen van en geef elkaar een fijne massage. Onze kant-en-klare Aromassage Roses is een echte olie van de liefde. Hou je meer van een verleidende, zwoele massageolie dan is Fun Flowers een aanrader door de combi van roos, jasmijn en ylang ylang.  Met de Aromassage oliën sponsoren wij samen met jou het project Aromasseurs, Doing Good. 


Lippen om te zoenen

Heb jij met Valentijn een date in het vooruitzicht? Zorg er dan voor dat jouw lippen in topconditie zijn! Verzorg je lippen met de Tea Tree lipbalm om ze te voeden en te beschermen. Na gebruik ervaar je zachtere, gehydrateerde lippen zonder velletjes. Daarnaast helpt de tea tree om lipblaasjes te voorkomen. Je kunt met een druppel pure tea tree olie spoelen voor een frisse adem en voor de algemene mondverzorging.


Liefde voor jou als klant

Ons succes van 40 jaar Chi is natuurlijk niet mogelijk zonder trouwe klanten. Daarom willen wij onze liefde ook graag laten blijken aan jou als klant!