Over sommige klachten praat je liever niet met anderen. Denk aan anale klachten, slechte adem, acne, overmatige transpiratie, snurken, menopauze, huidproblemen, zweetvoeten... Gelukkig kunnen natuurlijke producten bij veel van deze ongemakken hulp bieden!  


Anale klachten

Wist je dat eén op de vijf Nederlanders last heeft van anale klachten zoals jeuk, pijn of bloedverlies? Veel mensen met huidproblemen in het anale gebied blijven er mee rondlopen zonder dit bespreekbaar te maken en te behandelen. Bij bovenstaande klachten is het eerste advies: maak het wel bespreekbaar en ga naar de dokter! Vaak is de huid rood, extreem droog of geïrriteerd. Dit leidt tot een onprettig gevoel en een oncomfortabele houding bij het zitten. De 100% biologische Anazone is geen wondermiddel dat alle problemen oplost maar het biedt wel een verzachtend comfort. De balsem is inzetbaar bij een extreem droge, geprikkelde of rode huid en bij kloofjes. 


Ook voor baby billetjes

Voor rode babybilletjes en schrale wangetjes is de Anazone Bio Balm ook van grote waarde. Deze zachte formule werkt verzachtend, voedend en beschermend en is zelfs geschikt voor baby’s. 


Huidproblemen

De huid is ons grootste orgaan. Het is ook een stressbarometer: de huid laat de buitenwereld zien hoe het gesteld is met onze binnenwereld: is er stress of evenwicht? De huid heeft talrijke functies zoals de bijdrage aan onze afweer tegen bacteriën, virussen, schimmels, schadelijke milieu-invloeden en heeft dus een belangrijke rol in ons immuunsysteem. Onze visie is: huidverzorging is tegelijkertijd zielsverzorging. Huidaandoeningen kunnen ontstaan door een combinatie van psychische klachten en een verzwakt immuunsysteem. Daarom is het zo belangrijk om te ontspannen, bijvoorbeeld met essentiële oliën: ze werken (vooral via massage) versterkend en ontspannend op lichaam en geest en ondersteunen zo het immuunsysteem. Maak daarom een ontspannende huidolie, badolie of shampoo voor meerdere me-time momentjes op een dag. Hoe je daarbij de juiste ontspannende olie kiest legt Harmen uit in deze video.


Puistjes en acne

Deze klacht is zichtbaar voor de buitenwereld en daardoor extra vervelend. Acne kenmerkt zich door puistjes en ontstekingen in het gezicht en soms ook op rug, borst en schouders. Een tekort aan linolzuur deficiëntie wordt wel eens genoemd als een oorzakelijke factor in dit proces. Linolzuur is een essentieel vetzuur dat in de huid voorkomt en ook in vele vette plantoliën!  Wij adviseren bij acne om naar een schoonheidsspecialiste te gaan om je goed te laten adviseren. Bij een enkel puistje of jeugdpuistje adviseren we samen met onze schoonheidsspecialisten om vette plantoliën in combinatie met tea tree en groene klei te gebruiken om de huid te verzorgen. Om het gewenste resultaat te bereiken kun je ook inwendig aan de slag gaan. Lees meer over huidproblemen op deze blog. 


Persoonlijke hygiëne

Wanneer je veel zeep en/of handgels op basis van alcohol gebruikt, kunnen de handen uitdrogen. Gebruik daarom de Tea Tree Hand & Body Foam Wash om de handen goed te wassen. Deze zeep ruikt heerlijk fris door de toevoeging van lavendel, eucalyptus en niaouli olie. Mocht je even geen zeep bij de hand hebben of onderweg zijn, gebruik dan de Eerste Hulp Tea Tree en Lavendel spray. Toch droge handen? Onze tip is om dan de Tea Tree Balsem te gaan gebruiken, dit verzorgt de handen en werkt tegelijkertijd reinigend dankzij de Tea Tree olie. 


DIY handgel

Ellen Wagenaar legt in onderstaand filmpje uit hoe je zelf een 100% natuurlijke en voedende handgel maakt op basis van aloë vera.


Nog meer vervelende kwaaltjes

Slechte adem: maak een sprayflesje met pepermunt of kruizemunthydrolaat. Of lik een druppel pepermuntolie op vanuit je handpalm, maar let op:  dit zijn wel 20 pepermuntjes tegelijk, dus zeer verfrissend! 

Zweetvoeten: je kunt de voeten ‘s morgens inpoederen met de strooibus Vertargil witte klei. Witte klei ziet eruit als talkpoeder maar is een betere optie, omdat klei blijft ademen, maar wel de voetgeur zal opnemen. Met warmer weer kun je sneller last van hebben van zweetvoeten dan gewoonlijk. Wist je dat de Chi Airsprays ook geweldig werken bij stinkende schoenen door zweetvoeten? Naast dat de Chi airsprays heerlijke parfums zijn voor elke ruimte, kun je ze ook gebruiken om nare geurtjes acuut weg te sprayen. Een keer sprayen in een schoen is voldoende! 

Snurken: bij snurken is het belangrijk dat je vrij kunt ademhalen door de neus. Zo blijft de mond meer gesloten en dus gaan het zachte gehemelte en de huig minder fladderen. Meng 3 druppels pepermunt, 2 druppels sinaasappel en 1 druppel citroen op een tissue. De snurker legt dit naast of op het kussen. De slaper ligt meer in zijligging met de neus richting de geur. Zo wordt de rugligging vermeden. Ook kan de diepte van de ademhaling toenemen. Een aantal jaar geleden is er een onderzoek uitgevoerd waarbij het effect van essentiële oliën op het snurken werd gemeten door middel van een spray met essentiële oliën. Er werd een duidelijke vermindering van het snurken vastgesteld!


Menopauze en de overgang

Tijdens de overgang verandert er veel in het vrouwenlichaam. Deze levensfase staat in het teken van het vinden van een nieuw evenwicht. Er zijn ook supplementen die kunnen helpen bij warmteopwellingen, overmatige transpiratie, prikkelbaarheid en rusteloosheid. Oververhit?  Spray een hydrolaat direct op het gezicht of overal op de huid voor verkoeling, verzorging en verfrissing. Skinspray Pure Rose Water is het 100% pure en biologische bloemenwater van de Bulgaarse roos (Rosa damascena). Het water werkt zuiverend, verzachtend en vochtregulerend. De geur is hemels!