Een huidbalsem maakt de huid fluweelzacht, glanzend en soepel.  Door het gebruik van huidverzorgende bijenwas geef je een product stevigheid en een dikkere, romige structuur. Een balsem met bijenwas is zeer geschikt voor een droge huid: het heeft een zeer goede huid beschermende werking en kan huidvochtverdamping verminderen. De huidbalsem kan net als de huidoliën zowel als dag- en nachtverzorging gebruikt worden, maar is een voller product.  


Basisrecept Bijenwas balsem

  • 1 deel bijenwas  
  • 6 delen vette plantolie (zoals jojoba of amandelolie)

    Smelt de bijenwas au bain-Marie. Als de bijenwas gesmolten is, voeg dan de vette plantolie beetje bij beetje toe. Als alles gesmolten is en helder van kleur is, mag het mengsel uit de pan om af te koelen. Als de balsem begint te stollen mag de etherische olie toegevoegd worden. Op 30 gram balsem kun je maximaal 1 tot 10 druppels etherische olie toevoegen. 

Balsem voor heerlijke zachte voeten en handen

  • 30 gram basis balsem  
  • 3 druppels lavendel  
  • 3 druppels sandelhout   

    Breng een klein beetje balsem aan op de handen of voeten en masseer de handen of voeten voor een paar minuten met de balsem. Neem hierna een warm/lauw handbad of voetbad. Droog de handen of voeten nog niet af maar masseer eerst het water en de balsem goed in de huid, daarna mogen de handen of voeten afgedroogd worden. De handen of voeten zullen super zacht aanvoelen zonder vet te zijn!  

Voor meer heerlijke combinaties van etherische oliën voor de huid, lees je de blog: DIY Huidverzorging