Het gaat niet goed met de bijen in Nederland. Niet alleen de honingbij, maar ruim de helft van bijna 360 soorten bijen is bedreigd. Bijen zijn het hart van de natuur en floreren in een bloeiende leefomgeving. Daarom willen wij goede doelen met een hart voor bijenwelzijn sponsoren om zo de bij meer ruimte te geven.  

Bijen en andere insecten zijn essentieel voor het leven op aarde. Ze zorgen voor de bestuiving van planten en dragen bij aan een gezond bodemleven. Daarnaast zijn ze ook voedsel voor veel andere dieren, zoals vogels en reptielen.  


Bee Good For Nature

Dankzij de kracht van de natuur kunnen wij bij Chi Natural Life prachtige producten voor onze gezondheid ontwikkelen. We krijgen veel van de natuur en daarom willen we graag iets terug doen, oftewel: Bee Good For Nature! Daarom kregen alle klanten van Chi Natural Life in de lente van 2021, 2022 en 2023 gratis bloemenzaadjes bij de bestelling. Al deze zaadjes groeien uit tot prachtige bloemen, daar worden de bijen blij van!  

Daarnaast werd de waarde van alle spaarpunten die klanten in de lente van 2023 inleverden verdubbeld en gedoneerd aan goede doelen die zich inzetten voor het bijenwelzijn. In totaal hebben we samen met onze klanten €2500 opgehaald! Een mooi bedrag om heel veel bijen te helpen.   

Bee Good For Nature met Chi Natural Life

De Bijenstichting x Chi Natural Life

De Bijenstichting (www.bijenstichting.nl) doet al vele jaren fantastisch werk voor de Nederlandse bij. Zo zetten zij zich o.a. in voor wettelijke bescherming van wilde bijen, een verbod op bepaalde bestrijdingsmiddelen en de verbetering van nestelmogelijkheden. Wij staan volledig achter deze missie, daarom hebben wij vanuit het budget €1000 gedoneerd aan de Bijenstichting. Het bedrag zal bij gaan dragen aan de strijd tegen giftige bestrijdingsmiddelen. 

We zijn ook een langdurige samenwerking aangegaan met de Bijenstichting. Dit betekent dat we vijf klanten van Chi Natural Life blij mochten maken met een lidmaatschap bij de Bijenstichting. Dit houdt o.a. in dat zij de online cursussen van het Bijen Educatiecentrum kunnen volgen. 


Bijenhotels en longkruid

€1500 van het budget zal gespendeerd aan de productie van bij-vriendelijke bijenhotels en longkruid. Het is belangrijk om voedsel in de buurt van een bijenhotel te planten daarom wordt er ook longkruid geplaatst in de buurt van de bijenhotels, dit is zeer belangrijk en wordt vaak vergeten. Longkruid kan het beste geplant worden in het najaar. Dan is de plant volledige volgroeid voor het volgende broedseizoen. De Bijenstichting noemt dit een Bed & Breakfast pakket!  

De Bijenstichting gaat 45 bijenhotels produceren van groot en klein formaat. Deze zullen verdeeld worden onder locaties bij klanten en partners van Chi Natural Life. Zo zijn er verschillende zorginstellingen, ziekenhuizen, ouderencentrums en hospices waar geschikte tuinen aanwezig zijn om de hotels en beplanting te plaatsen. De bijen kunnen zich daar huisvesten terwijl de bewoners en bezoekers genieten van de florerende natuur.

Chi Natural Life blijft zich samen met de klanten ook in de toekomst inzetten voor het Bijenwelzijn in Nederland. 

Bijenhotels in Nederland