Haal het meest uit jouw flesje etherische olie

De wereld is aan het veranderen. Bewustwording en duurzaamheid zijn belangrijker dan ooit. We worden kritischer op wat we kopen. Elke stap die je zet om duurzamer te leven is er één. Wat ons betreft gaat het om impact: kies bewust en zorg dat jouw negatieve impact op de natuur zo laag mogelijk is. Juist dankzij de kracht van de natuur kunnen we bij Chi prachtige producten voor de gezondheid ontwikkelen. Laten we dus samen de grondstoffen op een respectvolle manier gebruiken. Hoe kies je bewuste en duurzame etherische oliën en haal je het meeste uit jouw flesje? 


Kies bewust en duurzaam 

Natuurlijke producten zijn een duurzame en bewuste keuze. Essentiële oliën zijn kostbaar, maar als je oliën van een betrouwbare kwaliteit bewust gebruikt, dan heb je maar weinig nodig. Door de veelzijdigheid van essentiële oliën zijn de mogelijkheden eindeloos. Huidverzorging, gezondheid, eerste hulp, ontspanning, sfeerbeïnvloeding en culinair gebruik zijn een paar voorbeelden van wat je met enkele druppels etherische olie kan doen. Met een paar flesjes kun je alle kanten op. Kies dus bewust met de tips uit deze blog en haal het meeste uit jouw flesje etherische olie


Hoe kun je etherische oliën gebruiken?

Etherische oliën zijn veelzijdig: gebruik ze in de aroma diffuser voor sfeer en luchtzuivering, in de huidverzorging, in een badolie en soms zelfs in keuken! Doe bijvoorbeeld een druppel lavendel op je kussen om lekker te slapen, maak met dezelfde essentiële olie een ontspannende massage olie, gebruik het in de dagelijkse skincare routine bij huidproblemen zoals puistjes en mee-eters en maak een culinair lavendel dessert. Met slechts één flesje essentiële olie zijn er al veel toepassingen! Dus met een paar flesjes van Chi zijn er legio mogelijkheden: rozemarijn voor energie, pepermunt voor focus en om vrijer te ademen en mandarijn voor vrolijkheid.  

Iedere essentiële olie is eigenlijk voor meerdere klachten in te zetten. Een goed voorbeeld is tea tree olie. Deze essentiële olie kan heel veel andere producten vervangen, je hebt wel 100+ mogelijkheden. Daarom zou er altijd een flesje in jouw medicijnkastje moeten staan. Je kunt de olie inzetten bij puistjes, een gevoelige huid tot aan de verzorging van kalknagels en lipblaasjes. 

Hoe de oliën op een juiste, veilige en veelzijdige manier te gebruiken, lees je per product op de website. Meer verdieping, kennis en inspiratie? Volg dan onze gratis online training!  


Hoe haal je het meeste uit jouw flesje etherische olie?

Essentiële oliën zijn kostbaar. Zo maak je duurzaam en bewust gebruik van de oliën: 

 1. Veelzijdigheid 
  Een essentiële olie kan vaak voor meerdere klachten worden ingezet én op verschillende manieren toegepast. Tea Tree olie kun je bijvoorbeeld inzetten voor meer dan 100 kwaaltjes en wordt daarom ook wel eerste hulp in een flesje of wonderolie genoemd. Daarnaast is het niet nodig om per huidtype of voor dag- en nacht een ander product aan te schaffen. Lees verder in deze blog meer tips over de veelzijdigheid van essentiële oliën en plantoliën. 
 1. Dosering 
  Gebruik de oliën bewust en gebruik niet te veel. Tel de druppels. Meer druppels werkt meestal niet sneller of beter. Houd je dus aan de aanbevolen doseringen. Begin in een aroma diffuser met een paar druppels, en voeg pas extra druppels toe als je de geur niet sterk genoeg vindt.  
 1. Bewaaradvies 
  Zorg ervoor dat de oliën goed bewaard worden om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. Lees hier hoe je etherische oliën het beste kunt bewaren.
 1. Kennis 
  Als een product 100% natuurlijk is wil dat niet zeggen dat het ongevaarlijk is. Essentiële oliën zijn geconcentreerde, kostbare stoffen en moeten daarom gericht en bewust worden ingezet. Je moet weten wat je doet. Met de juiste kennis haal is het meeste uit essentiële oliën te halen. Volg daarom de instructies op de website, informeer jezelf over aromatherapie en volg onze gratis training!
 1. Mengen met vette plantoliën
  Vette plantoliën worden vaak alleen gezien als basisolie of emulgator voor een essentiële olie, maar zijn véél meer dan dat! Plantoliën zoals jojoba en amandel zijn natuurlijke huidoliën met krachtige werkstoffen. Je kunt ze gebruiken als dag- en nachtverzorging voor het gelaat, als lichaamsolie, massageolie en als haarolie. Ze verzachten, voeden en beschermen de huid, net als de functie van plantoliën in zaden noten en vruchten. Maar wist je dat sommige plantoliën ook een goed voedingssupplement zijn? Gebruik bijvoorbeeld Sacha Inchi als saladedressing, voor de nootachtige smaak én de goede vetten.  
 1. Recycle etherische olie flesjes 
  Maak de gebruikte flesjes etherische olie of plantolie goed schoon, zodat je ze opnieuw kunt gebruiken. 
 1. Zet een pan op met water en soda. 
 1. Zorg dat de flesjes goed uitkoken in circa 5-10 minuten. Let op: flesjes met een sterk geurende olie zoals sandelhout, zijn lastiger om geurvrij te krijgen. 
 1. Laat even afkoelen en pel de etiketten eraf. Spoel ze daarna om met warm water. 
 1. Laat ze helemaal opdrogen. 
 1. Kies een nieuwe bestemming voor de flesjes: 
 • Maak zelf een huidolie met dit basisrecept: meng 1-5 druppels essentiële olie met 10 ml. basisolie zoals jojoba of amandel. Check de blog voor recepten. 
 • Gebruik een klein flesje voor onderweg: vul het met pepermunthydrolaat om snel de mond te kunnen verfrissen. 
 • Gebruik het als een mini-vaasje. 
 • Gebruik het potje van de tea tree balsem om zelf een scrub te maken, leuk als cadeautje! 

Tip: recycle ook de opvulchips uit jouw Chi bestelling. Je kunt deze ‘chips’ gewoon bij het GFT-afval gooien. Kinderen vinden deze chips ook leuk om mee te knutselen.  


Waarom zijn essentiële oliën kostbaar?

Echte 100% zuivere, onvervalste en onverdunde etherische oliën zijn kostbaar. De aanplanting, het oogsten, het productieproces en de controles zijn tijdrovend en een bijzonder specialistisch werk. Wist je dat voor één druppel rozenolie de blaadjes van 200 hand geplukte rozen worden gedestilleerd? De hoge concentratie plantenmateriaal zorgt ervoor dat bij toepassingen maar weinig olie gebruikt hoeft te worden. Wij geven sinds 1979 de grootst mogelijke zekerheid dat onze oliën 100% natuurlijk, zuiver en onverdund zijn. Waar mogelijk bieden wij onze gezondheid- en natuurlijke verzorgingsproducten aan met biologische kwaliteit.