Deze heerlijke pompoensoep maken we met sinaasappel en de essentiële olie van gember. Dit recept is verschenen in het boek: 'Eetbare Schoonheid'.
Ingrediënten voor 3 liter soep
- 750 gram oranje pompoen (uchi kuri)
- 250 gram zoete aardappel (bataat)
- 250 gram wortelen
- 2 grote uien
- 2 teentjes knoflook
- ½ eetlepel kurkuma (geelwortel)
- ½ eetlepel kerrie
- ½ theelepel versgemalen zwarte peper
- 3 à 4 druppels biologische essentiële gemberolie
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 liter water
- het vruchtvlees en de zest (de rasp) van 2 biologische sinaasappels
- ½ eetlepel Keltisch zeezout
- Kokosmelk naar smaak
Bereiding
Snij de uien en de knoflook in stukjes. Verwarm een grote soeppan en smelt de kokosolie. Smoor hierin de gesneden ui en knoflook. Voeg de kruiden toe en de gemberolie. Laat even meesmoren. Voeg het water toe. Snij de pompoenen, de bataat en de wortelen in grove stukken en voeg alles toe in de pan met ui en knoflook en kruiden. Rasp de sinaasappelschil en voeg het vruchtvlees en de rasp toe aan de soep. Voeg het zout toe. Laat de pan met groenten aan de kook komen en laat pruttelen tot de groentes gaar zijn.
Pureer met een staafmixer alle ingrediënten tot een mooie romige soep. Proef.... en voeg naar smaak nog zout toe. Serveer met een scheutje heerlijke kokosmelk. Smakelijk!
Bron: dit recept komt uit het boek Eetbare Schoonheid.