Gezonde pepernoten met een vleugje aromatherapie, klinkt goed toch? Gebruik onze etherische olie van kaneel voor heerlijke geur en smaak!


Ingredienten

  • 50 gram kokosolie, biologisch (gesmolten)
  • 2 druppels etherische olie van kaneel cassia of kaneel schors
  • 175 gram havermeel
  • 75 ml plantaardige melk
  • 5 dadels (ontpit)
  • 2 theelepels koek- of speculaaskruiden
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel baking soda
  • Mespunt himalayazout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt de kokosolie au-bain Marie in een schaaltje op een pannetje met water. Voeg daarna de etherische olie van kaneel toe en roer het goed door elkaar. Maal het kokosmengsel, de melk en dadels in een blender tot een egale massa.
Meng in een andere kom alle droge ingrediënten met elkaar. Giet het kokos-melk-dadel mengsel langzaam bij de droge ingrediënten en kneed hier een deeg van. Maak hier kleine pepernoten van. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de pepernoten hop. Bak ze in 15 minuten gaar en laat ze goed afkoelen. Smakelijk!