De visie van Chi Essential Cosmetics


Onze visie op 100% natuurlijke huidverzorging

Plantoliën bevatten vitamine E en essentiële vetzuren en verzachten, voeden en beschermen onze huid net als ze dat doen in zaden, noten en vruchten. De huid neemt deze plantoliën makkelijk op doordat het veel lijkt op het sebum: het natuurlijke huidvet. Met de vette plantolie kunnen werkstoffen, zoals essentiële oliën, vervoerd worden naar diepere lagen in de huid. Door de olie te mengen met hydrolaten (bloemen- of kruidenwaters met water oplosbare werkstoffen uit de plant) wordt de olie nog beter door de huid opgenomen. Daarom is in crèmes traditioneel olie en water samengevoegd. Om de olie en het water in een crème te binden en goed te houden moeten emulgatoren en conserveringsmiddelen worden toegevoegd die geen voedingsstoffen voor de huid bevatten en zelfs een belastende invloed op de huid kunnen hebben.

Om deze reden is bij de CEC lijn gekozen om het water en het olie deel gescheiden te houden. Zo blijven alle werkstoffen sprankelend en actief. In de lotions zijn daarnaast ook andere water oplosbare werkstoffen toegevoegd zoals zouten en edelsteenelixers. Per persoon kan de dosering van vet en water afgestemd worden op wat de huid op dat moment nodig heeft. Wanneer de huid gewend is aan deze nieuwe manier van huidverzorging, wil het niets anders meer!

Gecertificeerde biologische plantoliën zoals jojoba, argan en cactus olie zijn de basis van de gehele lijn. Jojoba, evenals cactus en arganolie, ook wel het vloeibare goud genoemd, is een hele bijzondere olie (maar eigenlijk een was) welke breed in te zetten is in de huidverzorging. Doordat de olie zeer veel gelijkenissen heeft met het menselijk talg (sebum) wordt deze goed door de huid opgenomen en voelt het niet vet aan. Omdat de jojoba olie regulerend werkt op de huid zal deze de talgproductie bij een vette huid remmen en bij een droge huid juist licht stimuleren. Ook voor de ouder wordende en veeleisende huid is jojoba een waardevolle olie die vrije radicalen tegengaat en de ruwe huid verzacht. Argan en Cactus zijn luxe plantaardige oliën die eveneens altijd en overal op huid geweldige resultaten kunnen geven.


Wat is 100% natuurlijk?

Voor ons betekent ‘100% natuurlijk’ dat alle inhoudsstoffen uit de huidverzorgingsproducten direct uit de natuur afkomstig zijn. Ze komen rechtstreeks uit bloemen, kruiden, planten, wortels, hars, noten en zaden. Hieruit worden natuurzuivere, onverdunde, pure etherische oliënplant oliën en bloemenwaters gemaakt. Ook werkstoffen zoals klei, Himalaya zout en edelsteenpoeder zijn onderdeel van Chi Essential Cosmetics. Wanneer al deze zuivere werkstoffen met elkaar gemengd worden is een product voor ons 100% natuurlijk!


Over Chi Natural Life

Bij Chi zijn we trots dat we de verbinding mogen zijn tussen de levenskracht van de natuur en uw gezondheid.  We willen het bewustzijn van de positieve werking van natuurlijke producten vergroten.
Chi is niet voor niets onze naam. De Chinezen zijn de ontdekkers van de essentie of levenskracht van planten en noemen het Chi. Deze symboliek is terug te vinden als onderdeel van de geometrische levensbloem in onze uitstraling.

Bij Chi International ontwikkelen en verkopen we sinds 1979 natuurzuivere en eerlijke producten voor de gezondheid dankzij het gebruik van essentiële oliën. Dankzij onze experts en ervaring hebben we veel kennis in huis. Vanuit het kantoor in Breda ontwikkelen we nieuwe producten met altijd aromatherapie als basis. Over de hele wereld selecteren wij kwalitatieve oliën en werken met de meest recente oogsten, direct van de boer of producent.

Ontdek hier de productlijnen, de brochure, en de info over de trainingen!

CEC

Meer weten?
Neem voor meer informatie contact op met Chi Natural Life via [email protected] of telefonisch via 076 – 5719199, wij staan je graag te woord!
Wil je een CEC training volgen? Klik dan hier voor meer info. 

Bestellen?
Meld je eenmalig aan op onze webshop via de klantcategorie ‘professionals’.

Vervolgens kun je een nieuw account aanmaken en na een controle zullen wij het account activeren. 
Vanaf dat moment kun je tegen inkoopprijzen bestellen!
Ontdek hier alle producten van Chi Essential Cosmetics. 

Chi Essential Cosmetics behandeling?
Ben je particulier en zou je graag een behandeling met deze 100% natuurzuivere producten willen ervaren? 

Zoek op de storelocator een CEC schoonheidsspecialiste bij jou in de buurt en maak een afspraak!