Wierook (frankincense) etherische olie, Wild

Inhoud:10 ml

Wierook (frankincense) etherische olie, Wild

Inhoud:10 ml
(4 reviews)

Op voorraad

Harsig en kruidig. Verdiept de ademhaling. Kalmeert bij onrust. Bij meditatie.
Lees meer..
Inloggen
Beoordelingen
(4 reviews)

Klantenreviews

Verslavend Review door Kristel
Kwaliteit
Prijs
Deze geur staat bovenaan mijn lijstje, heerlijke geur! Mijn hele gezin geniet van deze geur in de diffuser. Ikzelf heb hem ook in een roller met sinaasappel en bergamot voor focus en energie. (Geplaatst op 30-06-2019)
De koning der olien! Review door Catherina Carvalho
Kwaliteit
Prijs
Dit is echt een fijne frankencinse olie! Betaalbaar en heel puur. Ik gebruik het vaak en dagelijks! Druppeltje onder de tong voor immuumsysteem, in de diffuser om te kalmeren. In een roller met lavendel voor het slapen. Op mijn huid, in mijn massage olie die ik zelf maak. Top! (Geplaatst op 18-08-2018)
Frankincense olie! Review door Jeanette
Kwaliteit
Prijs
Dit is echt een super kwaliteit Frankincense voor een betaalbare prijs. Ik heb hem gekocht bij een winkel bij mij in de buurt, deze Chi olie doet echt wonderen. Google is je grootste vriendin. 100% aanrader. (Geplaatst op 26-01-2018)
Must have Review door Sonja Oosterom
Kwaliteit
Prijs
Heel gunstig geprijsd en toch heel goed van kwaliteit. Als je iets met olieen wil doen voor jezelf of gezin koop dan deze.
Google maar eens wat Frankincense voor je kan doen. Voor mij de koning onder de olieen. (Geplaatst op 28-10-2017)
Lees meer reviews..

Schrijf uw eigen review

  • Kwaliteit
  • Prijs
Eigenschappen
Latijnse & Engelse naam: Boswellia carterii / Engelse benaming: Frankincense Oil
Merk: Chi Natural Life
Inhoud: 10 ml
Keurmerk: Wild
Indicaties: Anti-aging van de huid, Bevordert de doorbloeding, Bevordert het natuurlijk afweersysteem, Samentrekkend, Striae
Artikelnummer: 2342
Latijnse & Engelse naam
Boswellia carterii / Engelse benaming: Frankincense Oil
Merk
Chi Natural Life
Inhoud
10 ml
Keurmerk
Wild
Indicaties Cosmetisch
Anti-aging van de huid, Bevordert de doorbloeding, Bevordert het natuurlijk afweersysteem, Samentrekkend, Striae
Artikelnummer
2342
Uitgebreide product informatieProduct informatie

Waar komt de olie vandaan?

Wierookolie komt van de Boswellia boom, die groeit in droge en bergachtige streken in Arabië en de hoorn van Afrika, zoals Somalië, Iran, Jemen en Oman. De Boswellia carterii is een harshoudende, altijdgroene boom die tot 5 meter hoog wordt. Uit de geurige hars van deze boom wordt de essentiële olie gewonnen door middel van stoomdestillatie, voor 1 liter olie is er 20kg hars nodig. De geur van deze hars is harsig, kruidig, licht naar citroen geurend en een ondertoon van coniferen. Deze olie is dus ideaal als je houdt van kruidige geuren. Door het kalmerende, slijmoplossende en samentrekkende effect is dit een veelzijdige olie. Wierook is ook wel bekend onder de Engelse naam Frankincense.

Toepassingen

In een verdamper: deze olie is ideaal om te verdampen om een ontspannende sfeer te creëren.Wierook wordt ook veel gebruikt bij meditatie.

Op de huid: wierook is een bijzondere olie die in combinatie met plantolie goed te gebruiken is op de huid. Deze olie is in het bijzonder geschikt voor de verzorging van een ouder wordende huid of een huid die extra voeding nodig heeft. Wierook is dé essentiële olie voor een anti-aging gezichtsverzorging. De maximale dosering van wierookolie is 8%, dit betekent maximaal 16 druppels op 10 ml plantolie zoals jojoba of kokosolie.

In bad: ook in bad is deze olie goed te gebruiken om een ontspannen sfeer te creëren en heeft de olie van nature een verzachtende invloed op de luchtwegen. Meng maximaal 8 druppels in een neutrale badolie met emulgator voor een vol bad.

De onderstaande combinatie is heerlijk in een verdamper! Ook kun je er zelf een huidolie of badolie van maken, door 5 druppels essentiële olie te mengen in 20 ml plantolie of badolie.

* 1 druppel wierook, 1 druppel mirre, 3 druppels sinaasappel

Leuke weetjes

Wierookolie werd al in de bijbel genoemd. De hars van de Boswellia boom werd verbrand om kwade geesten te verdrijven en contact te maken met het Hogere. In de Arabische woestijn zijn oude handelsroutes en -steden ontdekt die hun rijkdom te danken hadden aan de handel in wierook. Toen was deze olie nog kostbaarder dan goud. In Egyptische reliëfs wordt vermeld, dat de hars werd gebruikt voor verjongende gezichtsmaskers.

Wist je dat wierookolie een belangrijk ingrediënt is van onze Superskin Anti-Aging? Daarnaast kun je de zuiverende werking van wierookolie ervaren in de Purify Airspray.

  • Waarom Chi.nl?
  • Voor 14:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Veilig en vertrouwd betalen
  • Echt pure en eerlijke producten
  • Chi kwaliteit sinds 1979!
  • Schrijf je in voor de mailing!

Uitgebreide product informatie

Waar komt de olie vandaan?

Wierookolie komt van de Boswellia boom, die groeit in droge en bergachtige streken in Arabië en de hoorn van Afrika, zoals Somalië, Iran, Jemen en Oman. De Boswellia carterii is een harshoudende, altijdgroene boom die tot 5 meter hoog wordt. Uit de geurige hars van deze boom wordt de essentiële olie gewonnen door middel van stoomdestillatie, voor 1 liter olie is er 20kg hars nodig. De geur van deze hars is harsig, kruidig, licht naar citroen geurend en een ondertoon van coniferen. Deze olie is dus ideaal als je houdt van kruidige geuren. Door het kalmerende, slijmoplossende en samentrekkende effect is dit een veelzijdige olie. Wierook is ook wel bekend onder de Engelse naam Frankincense.

Toepassingen

In een verdamper: deze olie is ideaal om te verdampen om een ontspannende sfeer te creëren.Wierook wordt ook veel gebruikt bij meditatie.

Op de huid: wierook is een bijzondere olie die in combinatie met plantolie goed te gebruiken is op de huid. Deze olie is in het bijzonder geschikt voor de verzorging van een ouder wordende huid of een huid die extra voeding nodig heeft. Wierook is dé essentiële olie voor een anti-aging gezichtsverzorging. De maximale dosering van wierookolie is 8%, dit betekent maximaal 16 druppels op 10 ml plantolie zoals jojoba of kokosolie.

In bad: ook in bad is deze olie goed te gebruiken om een ontspannen sfeer te creëren en heeft de olie van nature een verzachtende invloed op de luchtwegen. Meng maximaal 8 druppels in een neutrale badolie met emulgator voor een vol bad.

De onderstaande combinatie is heerlijk in een verdamper! Ook kun je er zelf een huidolie of badolie van maken, door 5 druppels essentiële olie te mengen in 20 ml plantolie of badolie.

* 1 druppel wierook, 1 druppel mirre, 3 druppels sinaasappel

Leuke weetjes

Wierookolie werd al in de bijbel genoemd. De hars van de Boswellia boom werd verbrand om kwade geesten te verdrijven en contact te maken met het Hogere. In de Arabische woestijn zijn oude handelsroutes en -steden ontdekt die hun rijkdom te danken hadden aan de handel in wierook. Toen was deze olie nog kostbaarder dan goud. In Egyptische reliëfs wordt vermeld, dat de hars werd gebruikt voor verjongende gezichtsmaskers.

Wist je dat wierookolie een belangrijk ingrediënt is van onze Superskin Anti-Aging? Daarnaast kun je de zuiverende werking van wierookolie ervaren in de Purify Airspray.

  • Chi kwaliteit sinds 1979:
  • Icon 2
  • Europees biologisch keurmerk