Shea butter, biologisch

Inhoud:50 ml
Eko

Shea butter, biologisch

Inhoud:50 ml
(2 reviews)

Op voorraad

Shea butter, ook wel Karitéboter genoemd, heeft voortreffelijke huidverzachtende kwaliteiten. Handen, voeten en huid worden fluweelzacht en soepel. Zelfs bij een verhoornde of gesprongen huid en bij kloofjes. De olie beschermt tegen uitdroging en draagt bij aan een stevige huid met een gezonde teint. Niet voor niets bevatten vele goede verzorgingsproducten voor huid en haar shea butter als basis. Chi shea butter is koudgeperst zodat alle bestanddelen behouden blijven.
Lees meer..
Inloggen
Beoordelingen
(2 reviews)

Klantenreviews

Shea butter Review door Vossaert nicole
Kwaliteit
Prijs
Ik had zeer droge hielen met kloven door de shea butter te gebruiken is dat probleem volledig weg de eerste keer een dikke laag op de hielen en kousen erboven zodat het product niet in uw lakenu gaat na een keer of drie die behandeling kloven weg daarna nog een keer per week (Geplaatst op 29-10-2017)
Puur verzorgend en verzachtend Review door Marja Ottema
Kwaliteit
Prijs
Kortgeleden ontdekte ik dit wonderprodukt. Aangeschaft om de doffe en droge puntjes van mijn haren te verzorgen, maar al gauw ontdekte ik steeds meer toepassingsmogelijkheden. De droge, strakke plekken op mijn huid worden er weer helemaal soepel van. En dat zonder opdringerige geurtjes en vieze chemische toevoegingen. Supertof! (Geplaatst op 21-10-2017)
Lees meer reviews..

Schrijf uw eigen review

  • Kwaliteit
  • Prijs
Eigenschappen
Latijnse & Engelse naam: Butyrospermum parkii
Merk: Chi Natural Life
Inhoud: 50 ml
Keurmerk: Eko
Indicaties Cosmetisch: Huidverstevigend, Ruwe & schrale huid, Vochtarme huid
Artikelnummer: 0235
Latijnse & Engelse naam
Butyrospermum parkii
Merk
Chi Natural Life
Inhoud
50 ml
Keurmerk
Eko
Indicaties Cosmetisch
Huidverstevigend, Ruwe & schrale huid, Vochtarme huid
Artikelnummer
0235
Uitgebreide product informatieProduct informatie

Uit Afrika komt een van de beste ‘boters’ (vast plantaardig vet) die we in de huidverzorging kunnen gebruiken. Shea butter of Karitéboter heeft voortreffelijke huidverzachtende kwaliteiten. Handen en huid worden fluweelzacht door deze boter die de huid soepel maakt en beschermt tegen uitdroging. In vergelijking met andere plantaardige vetten bevat shea butter een hoog gehalte aan vetbegeleidingsstoffen. In de plant zelf beschermen deze stoffen het bladoppervlak tegen uitdroging. Deze beschermende functie geeft het ook aan onze huid. Het positieve effect op het collageenweefsel draagt bij aan een stevige huid. De olie kan ondersteunen bij het voorkomen van zwangerschapsstriemen, rimpelvorming en een slappe huid. De provitamine A in de olie normaliseert het verhoorningsproces. Dit wil zeggen dat een verhoornde huid zachter wordt, terwijl de verhoorning van een dunne huid versterkt wordt. Tot slot geeft de olie enigszins bescherming tegen UV-stralen door de aanwezigheid van kaneelzuur

Eigenschappen Shea butter

  • Maakt de huid zacht en soepel
  • Beschermt tegen uitdroging
  • Draagt bij aan een stevige huid
  • Gaat zwangerschapsstriemen en rimpelvorming tegen
  • Normaliseert het verhoorningsproces
  • Geeft lichte bescherming tegen UV-stralen

 

Toepassing shea butter

  • Een ideale basis voor een massageolie. De olie is dik, maar smelt makkelijk (smeltpunt tussen de 28-36°C). De olie wordt verbazend snel door de huid opgenomen zodat er geen vet laagje achterblijft.
  • Gebruik de olie puur ter verzorging van een droge huid, droge plekjes, verhoornde huid en bij kloofjes. Ook de huid rondom wondjes (niet gebruiken bij open wonden) wordt zacht en soepel door shea butter.
  • De 'boter' is ideaal om je eigen verzorgingsproducten mee te maken. Shea butter wordt in vele goede verzorgingsproducten voor huid en haar gebruikt. Het geeft crèmes stevigheid. Meng het bijvoorbeeld met kokos en/of bijenwas voor een stevige balsem. Voor een vloeibare olie meng je karitéboter' met een vloeibare olie, zoals argan. Voeg een aantal druppels essentiële olie naar wens toe. Maak bijvoorbeeld een heerlijke handcrème met shea butter, bijenwas en lavendelolie. Of een haarmasker met shea butter, argan en rozemarijn.

 

Lokaal gebruik en variëteiten

De sheabutterboom wordt voor meerdere doeleinden gebruikt door de lokale bevolking. De vruchten zijn een belangrijke voedingsbron. En al eeuwen wordt de 'boter' gebruikt om mee te koken, voor in de huidverzorging en bij huidproblemen. Er zijn verschillende kwaliteiten karitéboter. Dat heeft te maken met de seizoensinvloeden. Ook zijn er twee verschillende productieprocessen:

  • Extractie met een oplosmiddel. Deze vorm komt het meest voor. Deze geraffineerde sheabutter is te vergelijken met cacaoboter en wordt gebruikt in margarines, zepen en chocolade.
  • Koude persing. Hierbij blijven alle bestanddelen behouden. Vanwege de lage opbrengst is de olie hierdoor duurder. De karitéboter wordt hierna kleur- en geurloos gemaakt.

 

Leuk om te weten

De sheabutterboom groeit in West- en Oost Afrika. De boom kan wel 15 tot 20 meter hoog worden en kan goed tegen droogte. Pas als een boom 20 jaar oud is verschijnen de eerste vruchten. De vruchten zijn zo groot als abrikozen en bevatten een of meerdere noten waar de shea butter uit gewonnen wordt. Nadat de eerste vruchten verschijnen duurt het nog zo'n 40 jaar voordat de boom zijn volledige capaciteit ontwikkeld heeft, namelijk 20 kg per jaar. Het vruchtvlees wordt verwijderd en de noten worden gedopt en geperst. Van de 20kg vruchten blijft ongeveer 4 kg noten en 1,5 kg shea butter / karitéboter over.

 

Waarom Chi shea butter

  • 100% natuurlijk
  • Koudgeperst
  • Biologisch

 

 

 

  • Waarom Chi shea butter?
  • 100% natuurlijk
  • Biologisch
  • Koudgeperst
  • GRATIS verzending vanaf 100 euro!

Uitgebreide product informatie

Uit Afrika komt een van de beste ‘boters’ (vast plantaardig vet) die we in de huidverzorging kunnen gebruiken. Shea butter of Karitéboter heeft voortreffelijke huidverzachtende kwaliteiten. Handen en huid worden fluweelzacht door deze boter die de huid soepel maakt en beschermt tegen uitdroging. In vergelijking met andere plantaardige vetten bevat shea butter een hoog gehalte aan vetbegeleidingsstoffen. In de plant zelf beschermen deze stoffen het bladoppervlak tegen uitdroging. Deze beschermende functie geeft het ook aan onze huid. Het positieve effect op het collageenweefsel draagt bij aan een stevige huid. De olie kan ondersteunen bij het voorkomen van zwangerschapsstriemen, rimpelvorming en een slappe huid. De provitamine A in de olie normaliseert het verhoorningsproces. Dit wil zeggen dat een verhoornde huid zachter wordt, terwijl de verhoorning van een dunne huid versterkt wordt. Tot slot geeft de olie enigszins bescherming tegen UV-stralen door de aanwezigheid van kaneelzuur

Eigenschappen Shea butter

  • Maakt de huid zacht en soepel
  • Beschermt tegen uitdroging
  • Draagt bij aan een stevige huid
  • Gaat zwangerschapsstriemen en rimpelvorming tegen
  • Normaliseert het verhoorningsproces
  • Geeft lichte bescherming tegen UV-stralen

 

Toepassing shea butter

  • Een ideale basis voor een massageolie. De olie is dik, maar smelt makkelijk (smeltpunt tussen de 28-36°C). De olie wordt verbazend snel door de huid opgenomen zodat er geen vet laagje achterblijft.
  • Gebruik de olie puur ter verzorging van een droge huid, droge plekjes, verhoornde huid en bij kloofjes. Ook de huid rondom wondjes (niet gebruiken bij open wonden) wordt zacht en soepel door shea butter.
  • De 'boter' is ideaal om je eigen verzorgingsproducten mee te maken. Shea butter wordt in vele goede verzorgingsproducten voor huid en haar gebruikt. Het geeft crèmes stevigheid. Meng het bijvoorbeeld met kokos en/of bijenwas voor een stevige balsem. Voor een vloeibare olie meng je karitéboter' met een vloeibare olie, zoals argan. Voeg een aantal druppels essentiële olie naar wens toe. Maak bijvoorbeeld een heerlijke handcrème met shea butter, bijenwas en lavendelolie. Of een haarmasker met shea butter, argan en rozemarijn.

 

Lokaal gebruik en variëteiten

De sheabutterboom wordt voor meerdere doeleinden gebruikt door de lokale bevolking. De vruchten zijn een belangrijke voedingsbron. En al eeuwen wordt de 'boter' gebruikt om mee te koken, voor in de huidverzorging en bij huidproblemen. Er zijn verschillende kwaliteiten karitéboter. Dat heeft te maken met de seizoensinvloeden. Ook zijn er twee verschillende productieprocessen:

  • Extractie met een oplosmiddel. Deze vorm komt het meest voor. Deze geraffineerde sheabutter is te vergelijken met cacaoboter en wordt gebruikt in margarines, zepen en chocolade.
  • Koude persing. Hierbij blijven alle bestanddelen behouden. Vanwege de lage opbrengst is de olie hierdoor duurder. De karitéboter wordt hierna kleur- en geurloos gemaakt.

 

Leuk om te weten

De sheabutterboom groeit in West- en Oost Afrika. De boom kan wel 15 tot 20 meter hoog worden en kan goed tegen droogte. Pas als een boom 20 jaar oud is verschijnen de eerste vruchten. De vruchten zijn zo groot als abrikozen en bevatten een of meerdere noten waar de shea butter uit gewonnen wordt. Nadat de eerste vruchten verschijnen duurt het nog zo'n 40 jaar voordat de boom zijn volledige capaciteit ontwikkeld heeft, namelijk 20 kg per jaar. Het vruchtvlees wordt verwijderd en de noten worden gedopt en geperst. Van de 20kg vruchten blijft ongeveer 4 kg noten en 1,5 kg shea butter / karitéboter over.

 

Waarom Chi shea butter

  • 100% natuurlijk
  • Koudgeperst
  • Biologisch

 

 

 

  • Chi kwaliteit sinds 1979:
  • Icon 2
  • Europees biologisch keurmerk
  • EKO keurmerk SKAL

Paymentmethods iDeal GLS