Zoete Venkel etherische olie, Eko

Inhoud:10 ml
Eko

Zoete Venkel etherische olie, Eko

Inhoud:10 ml

Een essentiële olie verkregen via stoomdestillatie van geplette zaden van de venkel. Deze biologische essentiële olie is bijzonder geschikt voor gebruik in de keuken.
Lees meer..
Inloggen
Eigenschappen
Latijnse & Engelse naam: Foeniculum Vulgaris var. Dulce
Merk: Chi Natural Life
Inhoud: 10 ml
Keurmerk: Eko
Indicaties: Smaakstof
Artikelnummer: 3012
Latijnse & Engelse naam
Foeniculum Vulgaris var. Dulce
Merk
Chi Natural Life
Inhoud
10 ml
Keurmerk
Eko
Indicaties Cosmetisch
Smaakstof
Artikelnummer
3012
Beoordelingen

Schrijf uw eigen review

  • Kwaliteit
  • Prijs
Uitgebreide product informatieProduct informatie


Wat is aromatherapie?

Aromatherapie vormt het fundament en hart van Chi. Iedereen heeft wel eens gehoord van aromatherapie, maar wat is het nu eigenlijk? De meeste mensen denken bij aromatherapie aan wellness en lekkere geuren verdampen in huis met bijvoorbeeld een aromadiffuser. Dit is zeker waar, maar het is veel breder dan dat: er zijn wel 1001 mogelijkheden! Zo worden essentiële oliën al jaren gebruikt in onze huidverzorgingsproducten, als smaakstoffen in voedsel en therapeutisch binnen de reguliere en complementaire gezondheidszorg. Elke soort olie bezit specifieke eigenschappen en kent verschillende toepassingen. Lees hier verder over het hoe en waarom van aromatherapie.


Over biologische oliën

Het verschil tussen een niet-biologische (gecultiveerd of uit het wild verzameld) en biologische essentiële olie is enkel en alleen de SKAL-certificering rondom het product, de toepassingen en werking zijn gelijk echter adviseren wij juist alleen deze biologische variant te gebruiken in de keuken!

Hoewel het woord ‘aroma’ erop duidt dat de geur van de oliën geïnhaleerd wordt, kunnen de biologische essentiële oliën worden ingenomen als smaakstof. Wist je dat etherische oliën zelfs toegestane smaakstoffen zijn in de voedingsindustrie? Onze biologische essentiële oliën zijn bijzonder geschikt voor gebruik in de keuken. Je kunt ze druppelsgewijs aan gerechten toevoegen!

De geur en smaak van een etherische olie is puur en intens: het verschil tussen bijvoorbeeld verse sinaasappelolie en de verse rasp is bijna niet te ruiken! In tegenstelling tot gedroogde kruiden houden zuivere etherische oliën hun specifieke geur, smaak en ‘chi’: de levensenergie van de bloem of plant. Met een paar simpele spelregels en een beetje creativiteit zijn de mogelijkheden eindeloos. Je leest het in ons gratis kookboekje Natuurlijk bakt Chi’!

De etherische oliën, maar ook hydrolaten (bloemenwaters) en koudgeperste plantenoliën, kunnen worden gebruikt van voorgerecht tot salade en van gebak tot smoothie. Er zijn dus heel veel toepassingen! Denk bij de keuze van een etherische olie vooral aan de verse ingrediënten die je vaak in de keuken gebruikt, zoals basilicum en citroen. Maar zeker ook een aantal bloemen en kruiden zijn fantastisch om mee te koken! Let op bij pittige oliën zoals tijm en oregano, die kunnen snel overheersen.

 

Over zoete venkel

Zoete venkel is een essentiële olie verkregen via stoomdestillatie van geplette zaden. De opbrengst aan essentiële olie is 2 tot 4%. Dat wil zeggen dat er 25 tot 50 kg zaden nodig is voor 1 liter olie. De kleur van de olie is kleurloos tot lichtgeel en de geur is karakteristiek zoet, anijsachtig en licht bitter. De zoete venkel bezit een rechte en hole stengel tot 60 cm hoog, met zeer verfijnde blaadjes. De goudgele bloemen met daarna grijsbruine zaden verschijnen in de zomer. De verdikte stengelbasis wordt als groente gegeten. De wilde vorm kan een hoogte van 2 meter bereiken.

De smaak van venkelolie is afhankelijk van de twee belangrijkste componenten: fenchon (bittere smaak) en anethol (zoete anijssmaak). Dit varieert per oogst en per regio. In India kauwt men na de maaltijd op venkelzaden. Dit zorgt voor een goede spijsvertering en het is een goede mondverfrisser. Voeg eens 1 tot 2 druppels venkelolie toe aan een potje honing, om toe te voegen aan bijvoorbeeld een kopje thee.


Recepten
Download hier GRATIS het ‘Natuurlijk bakt Chi’ receptenboek!

Meer informatie
Lees in het Aromecum alles over deze essentiële olie
Wat is aromatherapie?

  • Waarom Chi.nl?
  • Voor 12:00 uur besteld, zelfde dag verzonden
  • Veilig en vertrouwd betalen
  • Echt pure en eerlijke producten
  • Chi kwaliteit sinds 1979!

Uitgebreide product informatie


Wat is aromatherapie?

Aromatherapie vormt het fundament en hart van Chi. Iedereen heeft wel eens gehoord van aromatherapie, maar wat is het nu eigenlijk? De meeste mensen denken bij aromatherapie aan wellness en lekkere geuren verdampen in huis met bijvoorbeeld een aromadiffuser. Dit is zeker waar, maar het is veel breder dan dat: er zijn wel 1001 mogelijkheden! Zo worden essentiële oliën al jaren gebruikt in onze huidverzorgingsproducten, als smaakstoffen in voedsel en therapeutisch binnen de reguliere en complementaire gezondheidszorg. Elke soort olie bezit specifieke eigenschappen en kent verschillende toepassingen. Lees hier verder over het hoe en waarom van aromatherapie.


Over biologische oliën

Het verschil tussen een niet-biologische (gecultiveerd of uit het wild verzameld) en biologische essentiële olie is enkel en alleen de SKAL-certificering rondom het product, de toepassingen en werking zijn gelijk echter adviseren wij juist alleen deze biologische variant te gebruiken in de keuken!

Hoewel het woord ‘aroma’ erop duidt dat de geur van de oliën geïnhaleerd wordt, kunnen de biologische essentiële oliën worden ingenomen als smaakstof. Wist je dat etherische oliën zelfs toegestane smaakstoffen zijn in de voedingsindustrie? Onze biologische essentiële oliën zijn bijzonder geschikt voor gebruik in de keuken. Je kunt ze druppelsgewijs aan gerechten toevoegen!

De geur en smaak van een etherische olie is puur en intens: het verschil tussen bijvoorbeeld verse sinaasappelolie en de verse rasp is bijna niet te ruiken! In tegenstelling tot gedroogde kruiden houden zuivere etherische oliën hun specifieke geur, smaak en ‘chi’: de levensenergie van de bloem of plant. Met een paar simpele spelregels en een beetje creativiteit zijn de mogelijkheden eindeloos. Je leest het in ons gratis kookboekje Natuurlijk bakt Chi’!

De etherische oliën, maar ook hydrolaten (bloemenwaters) en koudgeperste plantenoliën, kunnen worden gebruikt van voorgerecht tot salade en van gebak tot smoothie. Er zijn dus heel veel toepassingen! Denk bij de keuze van een etherische olie vooral aan de verse ingrediënten die je vaak in de keuken gebruikt, zoals basilicum en citroen. Maar zeker ook een aantal bloemen en kruiden zijn fantastisch om mee te koken! Let op bij pittige oliën zoals tijm en oregano, die kunnen snel overheersen.

 

Over zoete venkel

Zoete venkel is een essentiële olie verkregen via stoomdestillatie van geplette zaden. De opbrengst aan essentiële olie is 2 tot 4%. Dat wil zeggen dat er 25 tot 50 kg zaden nodig is voor 1 liter olie. De kleur van de olie is kleurloos tot lichtgeel en de geur is karakteristiek zoet, anijsachtig en licht bitter. De zoete venkel bezit een rechte en hole stengel tot 60 cm hoog, met zeer verfijnde blaadjes. De goudgele bloemen met daarna grijsbruine zaden verschijnen in de zomer. De verdikte stengelbasis wordt als groente gegeten. De wilde vorm kan een hoogte van 2 meter bereiken.

De smaak van venkelolie is afhankelijk van de twee belangrijkste componenten: fenchon (bittere smaak) en anethol (zoete anijssmaak). Dit varieert per oogst en per regio. In India kauwt men na de maaltijd op venkelzaden. Dit zorgt voor een goede spijsvertering en het is een goede mondverfrisser. Voeg eens 1 tot 2 druppels venkelolie toe aan een potje honing, om toe te voegen aan bijvoorbeeld een kopje thee.


Recepten
Download hier GRATIS het ‘Natuurlijk bakt Chi’ receptenboek!

Meer informatie
Lees in het Aromecum alles over deze essentiële olie
Wat is aromatherapie?

  • Chi kwaliteit sinds 1979:
  • Icon 2
  • Europees biologisch keurmerk
  • EKO keurmerk SKAL

Paymentmethods iDeal GLS