Steranijs CO2, Eko

Inhoud:2,5 ml
Eko

Steranijs CO2, Eko

Inhoud:2,5 ml
(1 review)

Op voorraad

Deze biologische essentiële olie is bijzonder geschikt voor gebruik in de keuken. Van voorgerecht tot salade, van gebak tot smoothie of voor het gebruik in een basis van olijfolie of zonnebloempitolie!
Lees meer..
Inloggen
Beoordelingen
(1 review)

Klantenreviews

Heerlijk Review door E
ik was vroeger altijd dol op anijsmelk en deze geur doet mij daar steeds aan denken. Soms ook aan een snoepwinkel ;) 
Echt een aanrader (als je hiervan houdt uiteraard) (Geplaatst op 07-04-2018)

Schrijf uw eigen review

  • Kwaliteit
  • Prijs
Eigenschappen
Geur: Anijsachtig, Fris, Zoet
Merk: Chi Natural Life
Inhoud: 2,5 ml
Keurmerk: Eko
Indicaties: Bevordert stofwisseling, Bij een vol gevoel in de maag, Smaakstof, Spijsvertering, Verfrissend
Artikelnummer: 1230
Geur
Anijsachtig, Fris, Zoet
Merk
Chi Natural Life
Inhoud
2,5 ml
Keurmerk
Eko
Indicaties Cosmetisch
Bevordert stofwisseling, Bij een vol gevoel in de maag, Smaakstof, Spijsvertering, Verfrissend
Artikelnummer
1230
Uitgebreide product informatieProduct informatie

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie vormt het fundament en hart van Chi. Iedereen heeft wel eens gehoord van aromatherapie, maar wat is het nu eigenlijk? De meeste mensen denken bij aromatherapie aan wellness en lekkere geuren verdampen in huis met bijvoorbeeld een aromadiffuser. Dit is zeker waar, maar het is veel breder dan dat: er zijn wel 1001 mogelijkheden! Zo worden essentiële oliën al jaren gebruikt in onze huidverzorgingsproducten, als smaakstoffen in voedsel en therapeutisch binnen de reguliere en complementaire gezondheidszorg. Elke soort olie bezit specifieke eigenschappen en kent verschillende toepassingen. Lees hier verder over het hoe en waarom van aromatherapie.


Over biologische oliën

Het verschil tussen een niet-biologische (gecultiveerd of uit het wild verzameld) en biologische essentiële olie is enkel en alleen de SKAL-certificering rondom het product, de toepassingen en werking zijn gelijk echter adviseren wij juist alleen deze biologische variant te gebruiken in de keuken!

Hoewel het woord ‘aroma’ erop duidt dat de geur van de oliën geïnhaleerd wordt, kunnen de biologische essentiële oliën worden ingenomen als smaakstof. Wist je dat etherische oliën zelfs toegestane smaakstoffen zijn in de voedingsindustrie? Onze biologische essentiële oliën zijn bijzonder geschikt voor gebruik in de keuken. Je kunt ze druppelsgewijs aan gerechten toevoegen!

De geur en smaak van een etherische olie is puur en intens: het verschil tussen bijvoorbeeld verse sinaasappelolie en de verse rasp is bijna niet te ruiken! In tegenstelling tot gedroogde kruiden houden zuivere etherische oliën hun specifieke geur, smaak en ‘chi’: de levensenergie van de bloem of plant. Met een paar simpele spelregels en een beetje creativiteit zijn de mogelijkheden eindeloos. Je leest het in ons gratis kookboekje ‘Natuurlijk bakt Chi’!

De etherische oliën, maar ook hydrolaten (bloemenwaters) en koudgeperste plantenoliën, kunnen worden gebruikt van voorgerecht tot salade en van gebak tot smoothie. Er zijn dus heel veel toepassingen! Denk bij de keuze van een etherische olie vooral aan de verse ingrediënten die je vaak in de keuken gebruikt, zoals basilicum en citroen. Maar zeker ook een aantal bloemen en kruiden zijn fantastisch om mee te koken! Let op bij pittige oliën zoals tijm en oregano, die kunnen snel overheersen.

 

Over biologische steranijs

Steranijs zaden komen van de groenblijvende magnolia boom uit China. Ze hebben de typische anijsgeur, die aan drop doet denken. De opbrengst olie is 2-3%, wat wil zeggen dat er ongeveer 500 gram anijs nodig is voor dit flesje olie van 10 ml. Anijs heeft een positieve werking op de spijsvertering en is ook goed in te zetten bij onrust. Anijs verzacht bij kriebels in de keel en zorgt voor een frisse adem, en is ook goed te gebruiken bij een vol gevoel.

Anijs staat het meest bekend als smaakmaker. Wist je dat koekjes en desserts, maar ook tandpasta, hoestsiropen en hoesttabletten vaak met anijs op smaak worden gebracht? 

 

Over CO2 extractie

Bij het proces van CO2 extractie wordt het gas kooldioxide (CO2) onder druk in contact gebracht met plantenmateriaal. Kooldioxide of koolzuurgas (zoals de bubbels in Spa rood) reageert onder een bepaalde druk als oplosmiddel. Door de druk wordt het gas ‘superkritisch’: het blijft een gas maar met eigenschappen van een vloeistof waaronder een oplossend vermogen. Door de druk wordt de geurstof uit de bloem of plant gehaald, maar ook het pigment en eventueel harsen. De temperatuur van de extractie is veel lager dan bij stoomdestillatie, dus er gaan geen delicate bestanddelen verloren. Dit is een zeer schone methode om etherische oliën te winnen. Het enige nadeel van CO2 oliën is dat de productie gedaan wordt met kleine hoeveelheden plantenmateriaal. Dit maakt de olie relatief kostbaar. De geur van CO2 extracten zijn de meest verfijnde van allemaal en lijken op die van de verse plant!

Hoe hoger de druk bij extractie, des te meer bestanddelen worden er uit de plant gehaald. Een zogenaamde selectief CO2 extract met een lagere druk (80-140 bar) geeft een soort van etherische olie als resultaat en is dus vloeibaar. Een totaal CO2 extract heeft een hogere druk (tot 550 bar) en haalt naast de geur ook pigment en plantenwassen en harsen uit de plant. Het is dus bijna altijd vast van vorm en zal langzaam verwarmd moeten worden om de olie te gebruiken. Verwarm het flesje dan voorzichtig in heet water of au-bain-marie.

 

Recepten
Download hier GRATIS het ‘Natuurlijk bakt Chi’ receptenboek!

Meer informatie
Lees in het Aromecum alles over deze essentiële olie
Wat is aromatherapie?

 

  • Waarom Chi.nl?
  • Voor 14:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Veilig en vertrouwd betalen
  • Echt pure en eerlijke producten
  • Chi kwaliteit sinds 1979!

Uitgebreide product informatie

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie vormt het fundament en hart van Chi. Iedereen heeft wel eens gehoord van aromatherapie, maar wat is het nu eigenlijk? De meeste mensen denken bij aromatherapie aan wellness en lekkere geuren verdampen in huis met bijvoorbeeld een aromadiffuser. Dit is zeker waar, maar het is veel breder dan dat: er zijn wel 1001 mogelijkheden! Zo worden essentiële oliën al jaren gebruikt in onze huidverzorgingsproducten, als smaakstoffen in voedsel en therapeutisch binnen de reguliere en complementaire gezondheidszorg. Elke soort olie bezit specifieke eigenschappen en kent verschillende toepassingen. Lees hier verder over het hoe en waarom van aromatherapie.


Over biologische oliën

Het verschil tussen een niet-biologische (gecultiveerd of uit het wild verzameld) en biologische essentiële olie is enkel en alleen de SKAL-certificering rondom het product, de toepassingen en werking zijn gelijk echter adviseren wij juist alleen deze biologische variant te gebruiken in de keuken!

Hoewel het woord ‘aroma’ erop duidt dat de geur van de oliën geïnhaleerd wordt, kunnen de biologische essentiële oliën worden ingenomen als smaakstof. Wist je dat etherische oliën zelfs toegestane smaakstoffen zijn in de voedingsindustrie? Onze biologische essentiële oliën zijn bijzonder geschikt voor gebruik in de keuken. Je kunt ze druppelsgewijs aan gerechten toevoegen!

De geur en smaak van een etherische olie is puur en intens: het verschil tussen bijvoorbeeld verse sinaasappelolie en de verse rasp is bijna niet te ruiken! In tegenstelling tot gedroogde kruiden houden zuivere etherische oliën hun specifieke geur, smaak en ‘chi’: de levensenergie van de bloem of plant. Met een paar simpele spelregels en een beetje creativiteit zijn de mogelijkheden eindeloos. Je leest het in ons gratis kookboekje ‘Natuurlijk bakt Chi’!

De etherische oliën, maar ook hydrolaten (bloemenwaters) en koudgeperste plantenoliën, kunnen worden gebruikt van voorgerecht tot salade en van gebak tot smoothie. Er zijn dus heel veel toepassingen! Denk bij de keuze van een etherische olie vooral aan de verse ingrediënten die je vaak in de keuken gebruikt, zoals basilicum en citroen. Maar zeker ook een aantal bloemen en kruiden zijn fantastisch om mee te koken! Let op bij pittige oliën zoals tijm en oregano, die kunnen snel overheersen.

 

Over biologische steranijs

Steranijs zaden komen van de groenblijvende magnolia boom uit China. Ze hebben de typische anijsgeur, die aan drop doet denken. De opbrengst olie is 2-3%, wat wil zeggen dat er ongeveer 500 gram anijs nodig is voor dit flesje olie van 10 ml. Anijs heeft een positieve werking op de spijsvertering en is ook goed in te zetten bij onrust. Anijs verzacht bij kriebels in de keel en zorgt voor een frisse adem, en is ook goed te gebruiken bij een vol gevoel.

Anijs staat het meest bekend als smaakmaker. Wist je dat koekjes en desserts, maar ook tandpasta, hoestsiropen en hoesttabletten vaak met anijs op smaak worden gebracht? 

 

Over CO2 extractie

Bij het proces van CO2 extractie wordt het gas kooldioxide (CO2) onder druk in contact gebracht met plantenmateriaal. Kooldioxide of koolzuurgas (zoals de bubbels in Spa rood) reageert onder een bepaalde druk als oplosmiddel. Door de druk wordt het gas ‘superkritisch’: het blijft een gas maar met eigenschappen van een vloeistof waaronder een oplossend vermogen. Door de druk wordt de geurstof uit de bloem of plant gehaald, maar ook het pigment en eventueel harsen. De temperatuur van de extractie is veel lager dan bij stoomdestillatie, dus er gaan geen delicate bestanddelen verloren. Dit is een zeer schone methode om etherische oliën te winnen. Het enige nadeel van CO2 oliën is dat de productie gedaan wordt met kleine hoeveelheden plantenmateriaal. Dit maakt de olie relatief kostbaar. De geur van CO2 extracten zijn de meest verfijnde van allemaal en lijken op die van de verse plant!

Hoe hoger de druk bij extractie, des te meer bestanddelen worden er uit de plant gehaald. Een zogenaamde selectief CO2 extract met een lagere druk (80-140 bar) geeft een soort van etherische olie als resultaat en is dus vloeibaar. Een totaal CO2 extract heeft een hogere druk (tot 550 bar) en haalt naast de geur ook pigment en plantenwassen en harsen uit de plant. Het is dus bijna altijd vast van vorm en zal langzaam verwarmd moeten worden om de olie te gebruiken. Verwarm het flesje dan voorzichtig in heet water of au-bain-marie.

 

Recepten
Download hier GRATIS het ‘Natuurlijk bakt Chi’ receptenboek!

Meer informatie
Lees in het Aromecum alles over deze essentiële olie
Wat is aromatherapie?

 

Voor u geselecteerd!

  • Chi kwaliteit sinds 1979:
  • Icon 2
  • Europees biologisch keurmerk
  • EKO keurmerk SKAL

Paymentmethods iDeal GLS