Rozen Studie & Wellnessreis in Bulgarije

Een ervaring om nooit te vergeten!roos

Ga met ons mee naar Bulgarije, hét land van de Damascener Roos: de hoogste kwaliteit rozenolie ter wereld! Deze reis is een combinatie van vakantie met leren, ontdekken, proeven, beleven, ontspannen en heerlijk genieten. Een unieke kans: ga met ons mee van 21 tot 27 mei 2017 op Rozen Wellness Studiereis in de bijzondere Rozenvallei in Bulgarije!

Wil je alle informatie en het programma van dag tot dag ontvangen? Neem contact met ons op en stuur een mail naar info@chi.nl ! 

 

 


Waarom deze studiereis in Bulgarije?

Daarnaast is Bulgarije één van de grootste producenten van rozenolie ter wereld. In het centrum van Bulgarije, verscholen tussen de gracieuze Balkan en Sredna Gora gebergtes, ligt de 60 km lange Rozenvallei. Dit gebied heeft een specifiek klimaat met korte, milde winters en lange, warme lentes, wat de beste omstandigheden vormen voor het telen van de beroemde Rosa Damascena - het nationaal symbool van Bulgarije - en het produceren van de beste kwaliteit rozenolie ter wereld. Bulgarije is een heerlijk, gastvrij land, met prachtige natuur en een rijke geschiedenis.

 

Workshops

Er zijn 3 workshops met als thema de Roos. Wij leren het hele proces: van het plukken van de rozenblaadjes tot het verwerken tot rozenolie en rozenhydrolaat, de vele eigenschappen van de rozenolie, aromatische chemie, toepassingen, psyche en het maken van diverse huid en lichaamsverzorging producten. Voor de liefhebber is er ook een mogelijkheid tot het maken van een rozen bloesemremedie, rozentinctuur of rozenmaceraat. Ook is er een culinaire workshop over roos en haar vele toepassingen in het keuken, gevolgd door een aromatische rozenlunch.

 

Rozenpluk

We brengen een bezoek aan diverse rozenvelden en distilleerderijen. Wij leren hoe wij de rozenblaadjes moeten plukken, bewonderen het echte vakmanschap van de ervaren plukkers en helpen ze een handje mee.Hiervoor moeten wij vroeg in de ochtend naar de rozenvelden gaan, rond zonsopgang, als de dauw nog op de rozen zit, waar de net ontluikende rozen wachten om geplukt te worden. Dit is een bijzondere ervaring die niet met woorden te beschrijven is: - De 'touch of Roses'.

De geplukte rozen worden daarna gedistilleerd tot rozenolie of worden tijdens de workshops gebruikt.

 

Excursies

Behalve aandacht voor de Roos is er ook tijd voor cultuur, natuur en kennis met de lokale tradities.

Wij maken o.a. uitstapjes naar het Rozenmuseum in Kazanluk, de hoofdstad van de Rozen, bezoeken het bijzondere en indrukwekkende kerkje met gouden koepels in Shipka, het etnografisch complex Damascena en het prachtige museum stadje Koprivshtitsa.

 

Hotel

Wij verblijven in het stadje en kuuroord Pavel Banya, gelegen in het hart van het Rozenvallei, in een modern Spa hotel met warm bronwater, zowel in de hotelkamer als in de binnen- en buitenzwembad en het spa centrum.

Er kunnen in het hotel diverse behandelingen worden ondergaan en er is vrij gebruik van zwembad, jacuzzi, sauna, stoombad en gratis internet. In de omgeving zijn er ook mogelijkheden om mooie wandelingen in de natuur te maken.

 

Voor wie is deze cursus geschikt?

De cursus is voor iedereen geschikt. Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom.

Het programma is zo samengesteld dat er behalve leren, er ook voldoende vrije tijd is om te ontspannen, genieten van de vakantie of zelf op eigen houtje iets te ondernemen.

De reis is ook geschikt voor partners, familieleden of vrienden, die niet mee willen doen met de workshops maar wel met de excursies en de rest van de activiteiten. Uiteraard kunnen ze ook heerlijk relaxen bij het zwembad met mineraal water of ze kunnen de omgeving op eigen gelegenheid ontdekken.

 

Wie is de studiebegeleidster en docente?

De workshops worden verzorgt door Ellen Wagenaar. Zij zal ook tijdens de hele reis aanwezig zijn om iedereen te begeleiden. Ellen Wagenaar is één van de meest ervaren en toonaangevende aromatherapeuten van Nederland en heeft een eigen praktijk in het Gelderse Vaassen – Ethème. Daarnaast is ze oprichter en docente van Stichting Wellness en Aromatherapie en geeft vele cursussen en opleiding op het gebied van Aromatherapie en natuurlijke schoonheidsverzorging.  Ook heeft Ellen een paar hoofdstukken geschreven in het "Aromecum" en haar eigen boek over aromatherapie. Verder schrijft ze veel columns over aromatherapie.

 

Praktische informatie

Wanneer: 21 tot 27 mei 2017

Vertrek: Schiphol, Amsterdam

Prijs:vanaf € 1295,- per persoon. De prijs is inclusief:

 

* Rechtstreekse retourvlucht Amsterdam - Sofia – Amsterdam
* 1 koffer tot 23 kg en 1 stuk handbagage tot 10 kg gratis
* Verblijf 6 nachten in een 4-sterren Spa hotel in Pavel Banya en 1 nacht in Sofia
* Verzorging op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner)
* Vervoer per luxe minibus voor de gehele periode
* Alle excursies en entreegelden, workshops en producten
* Gebruik van alle faciliteiten in het hotel zoals mineraalwater zwembaden, jacuzzi, sauna, stoombad

 

Wil je alle informatie en het programma van dag tot dag ontvangen? Neem contact met ons op en stuur een mail naar info@chi.nl ! 

 

Wist je dat?

* de echte rozenolie geen vloeibaar product is zoals velen denken. Bij een temperatuur van 18-22 graden lijkt het meer op stukjes kristal.
* voor het maken van 1 kilo rozenolie tussen 3 en 6 ton aan rozenblaadjes nodig zijn. Een druppel rozenolie bevat dus meer dan 200 rozen!
* om een rozenolie specialist te worden er minimaal 10 jaar aan studie nodig zijn en natuurlijk een uitstekend reukvermogen.
* de Bulgaarse rozenolie gebruikt wordt in bijna alle bekende parfums en cosmeticamerken, zoals Dior en Hellena Rubinson.
* de geur van de rozenolie zo sterk is dat zelfs na 50 jaar nog te ruiken is.

 

Roos