Chileense Rozenbottel

De Chi Rozenbottelolie komt uit het zuidelijk Andesgebied in Chili. Chileense onderzoekers vonden in de verwilderde Rozenbottel trans-retinolzuur. Rozenbottels uit andere gebieden bevatten dit bestanddeel niet… Dit bestanddeel (een actieve vorm van vitamine A) helpt uitzonderlijk goed bij huidproblemen. Het is één van de weinige stoffen waar de wetenschap het over eens is dat het echt rimpelbestrijdend werkt. Het gaat dan vooral een droge huid tegen, dat te zien is in de vorm van kraaienpootjes rond ogen en mond.

Deze Rosa rubiginosa, ook wel bekend als Rosa mosqueta, is koudgeperst en heeft een roodachtige kleur, doordat ook carotenen uit de schil van de rozenbottels meegeperst worden.

Aangezien de olie snel oxideert (bewaar het dus in de koelkast), wordt de olie ook veel geraffineerd. Dat geeft een heldere kleur en niet of nauwelijks geur. Zuivere en koudgeperste rozenbottelolie is vrij dik en heeft een bijzondere geur!

Littekens

Vele onderzoeken hebben aangetoond dat zelfs oudere, slecht genezende en donkere littekens baat hebben bij rozenbottelolie! Ook bij verbrande huid, couperose en psoriasis helpt Rozenbottelolie. Dit is onder andere te verklaren door de versterkte doorbloeding van de haarvaten in de huid.

Tip:
Begin na een operatie – op het moment dat de wond zich gesloten heeft – zo snel mogelijk met rozenbottelolie door deze tweemaal daags op te brengen, na het wassen en drogen van de huid.

Massage met Rozenbottel

Voor een heerlijke massage is een mengsel van Aromassage Roses en rozenbottel (1:1) is een fenomenale verzorger van de gevoelige huid, voor jong en oud en het ruikt heerlijk!

Recept voor een droge huid


Masker?
Gebruik bovenstaande huidolie ook in combinatie met witte klei ook als een verzachtend en voedend masker: meng 2 leemschepjes witte klei met 2 leemschepjes huidolie. Dit masker voelt aan als een zachte crème en wordt niet hard.