Weet jij waarom honingbijen zo belangrijk zijn?Imker La Reine

Door de imkers van La Reine

De imkers van La Reine houden van puur natuur, net zoals Chi. Daarom werken we sinds enkele jaren samen. Van honing, bijenwas en propolis is de heilzame en verzorgende werking sinds mensenheugenis bekend. Daarom maakt La Reine van deze natuurlijke bronnen, van eigen bijen en van Chi etherische oliën de beste honingcrèmes voor huidverzorging. 
 

Weet jij waarom honingbijen zo belangrijk zijn? 

Honingbijen bestuiven bloemen. Zo zorgen ze er voor dat er nieuwe vruchten aan een plant of boom komen. Zonder het werk van bijen hebben wij geen appels, peren, tomaten, aardbeien, enzovoorts.  En vogels en andere dieren hebben geen bessen en zaden om te eten.

Bestuiving is een boeiend samenspel tussen plant en honingbij. Bestuiving is de overdracht van stuifmeelkorrels naar de stempel van een bloem. Tijdens de bloembezoeken blijven er duizenden stuifmeelkorrels achter in het haarkleed van een honingbij. Een deel daarvan blijft bij het volgende bloembezoek achter op de stempel. Pas na een goede bestuiving vindt bevruchting plaats en daarmee de vorming van zaden. Uit zaden ontwikkelen weer nieuwe planten. Vaak zijn die zaden mooi verpakt in een vruchtje en betekenen voedsel voor mensen, vogels en andere dieren.

Bijna overal ter wereld zijn honingbijen de belangrijkste bestuivers van bloeiende planten. Geen dier is van zo veel belang voor het in stand houden van de verscheidenheid aan bloeiende planten als de honingbij. Door haar rol van bestuiver van landbouwgewassen is de honingbij in Europa het op rund en varken na, belangrijkste landbouwhuisdier.

La Reine bijen
Help de bij!

Zet bij vriendelijke planten in je tuin of balkon zoals zonnebloem, lavendel en krokus en gebruik geen gif!


Bijen zijn niet eng!

Je hoeft niet bang te zijn voor de bijen in je tuin. Ze steken nooit zomaar, maar alleen uit verdediging bij gevaar en in de buurt van hun kast. Ze komen alleen af op bloemen en dus niet op het lekkers in je glas of bord (dat doen wespen). 

Bron: Bijenhouden voor iedereen
 

Bekijk hier alle producten van La Reine!