Download Davos folder

Vooruitstrevende natuurlijke visie op huidverzorging

Plantoliën bevatten vitamine E en essentiële vetzuren en verzachten, voeden en bescher- men onze huid net als ze dat doen in zaden, noten en vruchten. De huid neemt deze plantoliën makkelijk op doordat het veel lijkt op het sebum: het natuurlijke huidvet. Met de vette plantolie kan de eventueel toege- voegde essentiële olie (of andere in olie oplosbare werkstoffen) vervoerd worden naar diepere lagen in de huid.

Om de olie en het water in een crème te binden en goed te houden moeten emul- gatoren en conserveringsmiddelen worden toegevoegd die geen voedingsstoffen voor de huid bevatten en zelfs een belastende invloed op de huid kunnen hebben. Om deze reden is bij de CEC lijn gekozen om het water en het olie deel gescheiden te houden. Zo blijven alle werkstoffen spranke- lend en actief. In de lotions zijn daarnaast ook andere water oplosbare werkstoffen toegevoegd zoals zouten en

Door de olie te mengen met hydrolaten (bloemenwaters met water oplosbare werk- stoffen uit de plant) wordt de olie nog beter door de huid opgenomen. Daarom is in crèmes traditioneel olie en water samengevoegd.

Om de olie en het water in een crème te binden en goed te houden moeten emul- gatoren en conserveringsmiddelen worden toegevoegd die geen voedingsstoffen voor de huid bevatten en zelfs een belastende invloed op de huid kunnen hebben. Om deze reden is bij de CEC lijn gekozen om het water en het olie deel gescheiden te houden. Zo blijven alle werkstoffen sprankelend en actief. In de lotions zijn daarnaast ook andere water oplosbare werkstoffen toegevoegd zoals zouten en edelsteenelixers.

Per persoon kan de dosering van vet en water afgestemd worden op wat de huid op dat moment nodig heeft. Dit kan afhangen van huidtype, dag- of nachtverzorging, het seizoen en de conditie en constitutie van de huid. Het is dan ook de bedoeling de huid- olie en/of balsem samen met de lotions te gebruiken: u kunt eerst de olie opbrengen en daarna de lotion of andersom, maar u kunt de olie en de lotion ook mengen in de hand en dan aanbrengen. U en uw huid zullen even moeten wennen aan deze nieuwe manier van huidverzorging, maar als de huid dit eenmaal gewend is wil het niets anders meer. 


Chi Huidolie 1 Sensitive:

Sensitive bevat naast de veelzijdige rozenbottelolie ook camelina olie. Deze bloemige olie bevat o.a. veel antioxidanten en tot 45% Omega-3 vetzuren. De specifieke eigen- schappen van deze olie zijn verbetering van de elasticiteit, bescherming en verzachting van de huid. Deze huidolie is breed inzetbaar maar speciaal geschikt voor een gevoelige, droge, schilferige huid. Ook inzetbaar bij couperose, littekens en oudere, dikke en slecht doorbloede huid. 


Chi Huidolie 2 Recovery:

Recovery bevat naast abrikozenpitolie ook arganolie, een zeer veelzijdige olie die kalmeert, beschermt en tevens de bloedcirculatie stimuleert. Arganolie bevat veel vitamine E en antioxidanten. Door deze eigenschappen en samenstelling is de Chi huidolie goed in te zetten bij een droge huid, een huid met schilfers en een craquelé huid.


Chi Huidolie 3: Balance

Balance is in te zetten bij de gecombineerde huid, maar vooral ook bij de Acne huid, bij eczeem en bij de beschadigde huid. De combinatie van o.a. tamanu en kokos geeft rust bij overprikkeling, verzorgt en herstelt de huid. 


Hydrolaten als lotions

Heerlijke lotions op basis van bijzondere hydro- laten, edelsteenelixers en natuurzouten. De lotions zijn in te zetten na een reiniging of als verfrissing na een behandeling, maar zijn speciaal bedoeld als vochtcomponent bij de toepassing van de huidoliën en de huidbalsem.


Peeling

Verder biedt de CEC lijn u een heel bijzondere peeling waarin alle natuurlijke grondstoffen samenkomen. De peeling bestaat o.a. uit bijenwas, sheabutter, plantoliën, witte leem, himalayazout en bergkristalpoeder. De peeling verwijdert dode huidcellen en door de toevoeging van himalaya zout wordt de huid gestimuleerd en tevens wordt het vochtgehalte op peil gehouden.


Skin balm

Naast de huidoliën heeft de Chi Essential Cosmetics lijn ook een zeer veelzijdige huidbalsem. Deze verzorgende en beschermende huidbalsem bestaat onder andere uit bijenwas, sheabutter en verschillende plantoliën. Deze basis van de verschillende werkstoffen ma- ken de huid fluweelzacht, glanzend en soepel. De huidbalsem kan zowel als dag- en nachtverzorging gebruikt worden, en is geschikt voor ieder huidtype.


Eye contour balm

Door de kostbare en luxe biologische arganolie en cactusolie te combineren ontstaat een fantastische balm voor de verzorging van het tere oog- en mondgebied. De gouden combinatie van deze biologische Marokkaanse oliën zorgt voor een extreem hoog gehalte aan vitamine E en sterolen. Deze balm is in staat om rimpels te vervagen en de huid strakker te maken.Naast deze geurneutrale CEC producten zijn de Cleansing Oil, Peeling, Lotion, Balm en een Huidolie verkrijgbaar in twee andere varianten met essentiële olie: A Touch Of Roses met rozenolie en A Touch Of Happiness met sinaasappelolie, mandarijn en een vleugje vanille.